Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eποπτεία ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Κατατίθεται από το Υπουργείο Εργασίας νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί το ΑΣΕΠ να αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Eποπτεία ΑΣΕΠ στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Κατατίθεται από το Υπουργείο Εργασίας νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί το ΑΣΕΠ να αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η ρύθμιση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές και άλλες ρυθμίσεις που ολοκληρώνεται στις αμέσως επόμενες ημέρες και κατατίθεται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε από την ομάδα εργασίας, στελεχών του Υπουργείου Εργασίας και του ΑΣΕΠ, η τεχνική επεξεργασία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο ΑΣΕΠ να αναλάβει:

• την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης
• τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς
• την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις των 57.0000 ωφελουμένων ανέργων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v