Τσίπρας: Θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση

Την άρνησή του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συναπισμού μετέφερε στον Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση
«Οι σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την ψήφο του ελληνικού λαού δεν πρέπει να σπαταληθούν. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και η νέα κυβέρνηση να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά».

Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά στον οποίον ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η δημοκρατία προβλέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν θα λάβει διερευνητική εντολή αν το ζητήσει ο πρόεδρος.

«Το διάστημα μέχρι τη σύνοδο κορυφής είναι κρίσιμο. Εμείς σεβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία. Το δίλημμα στις εκλογές ήταν ή αριστερή κυβέρνηση ή κυβέρνηση με πυρήνα Ν.Δ. που θα υπηρετήσει το μνημόνιο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Προσέθεσε ότι «παρ’ όλα αυτά εμείς θέλουμε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση. Επεσήμανα στο πρόεδρο της Ν.Δ. ότι θα ασκήσουμε το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Του είπα επίσης ότι θα είναι καταστροφικό να μειωθούν πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις».

Ερωτηθείς για το εάν το κόμμα του θα συμμετάσχει σε μια διαπραγματευτική ομάδα είπε ότι θα παρακολουθεί και θα βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά η ευθύνη θα είναι στο πρώτο κόμμα.

Στην συζήτησή του με τον επικεφαλής της ΝΔ, επεσήμανε επίσης ότι δεν άκουσε να χρησιμοποιεί τη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση". "Ελπίζω αυτό να ήταν εκ παραδρομής.", σχολίασε σχετικά.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έθεσε στον κ. Σαμαρά ως ένα σημαντικό ζήτημα τον περιορισμό των κρουσμάτων βίας, δυστυχώς και από κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι κρίσιμο και αν ήταν κυβέρνηση δεν θα έχανε ούτε λεπτό. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο να αξιοποιήσουμε ως χώρα τις δυνατότητες που έχουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v