ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί ή δεν μπορεί να κυβερνήσει;

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο, δεν είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε".

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί ή δεν μπορεί να κυβερνήσει;
Ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε χαρακτηριστικά "δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο, δεν είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ)".
 
Ο ίδιος προχώρησε σε διευκρινίσεις μιλώντας στον Real fm. Συγκεκριμένα είπε: "Αυτό το οποίο αναπαράγεται είναι μία φράση μόνο από ένα ολόκληρο απόσπασμα, όπου έκανα μια τοποθέτηση για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποτελεσματικά και με προοπτική. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες. Καμιά φορά, με έναν θα έλεγα παραμορφωτικό τρόπο, απομονώνεται μία φράση από μια ολόκληρη απάντηση που δίνει κανείς και επομένως αλλάζει όλο το νόημα".
 
"Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και έφτασε στο 27%. Εμείς είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και είπα ότι το να πω εγώ πως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε όλα, σε κάθε πρόβλημα, και απαντήσεις στα πάντα, όχι δε θα το πω, διότι αυτό είναι υποκρισία. Έχουμε κάνει όμως μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχουμε κάνει επεξεργασία, είπα. Έχουμε κάνει προτάσεις και διαθέτουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να γίνει αφετηρία μιας κυβερνητικής προσπάθειας για να δώσουμε απάντηση και λύση, σταδιακά, στα προβλήματα της χώρας".


Στρατούλης: Μονομερής διαγραφή χρέους

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Δημήτρης Στρατούλης. "Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας", επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χέρι του στις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τη στάση που τήρησε, πρόσθεσε.

"Τα ταμεία υγείας των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων είναι πλεονασματικά και θέλουν να τα εντάξουν στον ΕΟΠΥΥ. Με 3,5 δισ. ευρώ έλλειμμα και σε πλήρη διάλυση γιατί να ενταχθούν τα ταμεία υγείας στον ΕΟΠΥΥ;", διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για τα ασφαλιστικά ταμεία.


Τσίπρας: Γελοιοποίησαν την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος

Ευθείες βολές εναντίον της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με 148 βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει σε ευνομούμενη πολιτεία. Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τους εκβιασμούς που οδήγησαν στην εκλογική νίκη της Ν.Δ. με βραχεία κεφαλή, που άλλα εξήγγειλλε στις προγραμματικές της δηλώσεις και άλλα πράττει εδώ και τέσσερις μήνες. Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές και τώρα ψηφίζει τα κρισιμότερα νομοσχέδια με 148 βουλευτές".

Και πρόσθεσε: "Και με τους δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού να κρύβονται την κρίσιμη ώρα και να μην παρίστανται καν στην ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα αναξιόπιστο και αφερέγγυο σκορποχώρι, που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού, που απαξιώνει τη Δημοκρατία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο