Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία ΣΕΒΕ-BUCEPHALOS

Ο ΣΕΒΕ και το Διεθνές Δίκτυο Επιχειρηματιών της Ελληνικής διασποράς BUCEPHALOS προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία για την προώθηση των εμπορικοοικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και χωρών που έχει παρουσία το BUCEPHALOS.

Στρατηγική συνεργασία ΣΕΒΕ-BUCEPHALOS
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Διεθνές Δίκτυο Επιχειρηματιών της Ελληνικής διασποράς BUCEPHALOS προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία για την προώθηση των εμπορικοοικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Βελγίου αλλά και άλλων χωρών που έχει παρουσία το BUCEPHALOS.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς και ο πρόεδρος της BUCEPHALOS κ. Daniel Antoniou συμφώνησαν στη στρατηγική συνεργασία των δύο φορέων μέσα από την υπογραφή τους επόμενους μήνες ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας (MOU) με στόχο την προώθηση των εμπορικο-οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Βελγίου αλλά και άλλων χωρών όπου ο φορέας έχει παρουσία μέσα από το δίκτυο των ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών της διασποράς.

Συμφώνησαν επίσης στην από κοινού διοργάνωση μιας αποστολής ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών από το Βέλγιο την ερχόμενη άνοιξη στη Θεσσαλονίκη.

Το Βέλγιο αποτελεί μια σύγχρονη οικονομία, με μια στρατηγική γεωγραφική θέση στο κέντρο της Ευρώπης που παρέχει στην οικονομία πρόσβαση στα εξελιγμένα δίκτυα μεταφορών. Αποτελεί μια οικονομία με απόλυτα εξωστρεφή προσανατολισμό, με τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών να προσεγγίζουν το 2010 το 81,4% του Βελγικού ΑΕΠ (σε τρέχουσες τιμές) και τις προβλέψεις μέχρι το 2013 να δίνουν αύξηση κατά 5,3% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.

Βασικότεροι προμηθευτές της χώρας είναι η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην 61η θέση στην σχετική κατάταξη. Βασικά ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα στο Βέλγιο είναι: καπνά, πλαστικά, ορυκτά-καύσιμα και ανόργανα χημικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ζήτησε τη συνδρομή των μελών της BUCEPHALOS στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας μας (rebranding Greece) στις ξένες αγορές που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, στα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο ΣΕΒΕ υποδέχθηκε τη διοίκηση του επιχειρηματικού μη κερδοσκοπικού φορέα BUCEPHALOS χθες 6/11/12 στα γραφεία του στην πρώτη επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη.

Η BUCEPHALOS είναι ένας φορέας που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2006 και έχει ως μέλη του φυσικά πρόσωπα-επιχειρηματίες β΄ και γ΄ γενιάς Έλληνες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σκοπός του είναι η ανάπτυξη δικτύωσης μεταξύ των μελών του, ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες και εμπειρίες από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να διερευνούν συνέργειες είτε μεταξύ τους (η οργάνωση αριθμεί σήμερα 68 ενεργά μέλη στο Βέλγιο), είτε με μέλη των άλλων εθνικών-τοπικών φορέων BUCEPHALOS που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε γειτονικές και κυρίως γαλλόφωνες χώρες (Παρίσι, Γενεύη, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ) είτε με συνεργάτες των μελών.

Ο φορέας στοχεύει στην περαιτέρω επέκτασή του και σε άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες της ομογένειας.

Τα μέλη της διοίκησης της BUCEPHALOS που επισκέφθηκαν το Σύνδεσμο ήταν, πλην του Προέδρου του, ο κ. Δημήτρης Πεχλιβανίδης, Αντιπρόεδρος, ο κ. Μανώλης Γιαννίκος, Γραμματέας, ο κ. Δημήτριος Γκάλης, 2ος Γραμματέας και ο κ. Παναγιώτης Δουκίσσης, Μέλος ΔΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v