Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικείμενη η δημόσια πρόταση για Τεγόπουλο

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανώς εντός των 7 - 15 επόμενων ημερών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια πρόταση για την Τεγόπουλος, σε τιμή που δεν απέχει πολύ από τις σημειωθείσες της περασμένης εβδομάδας.

Επικείμενη η δημόσια πρόταση για Τεγόπουλο
Θέμα σύντομου χρόνου φαίνεται να είναι πλέον η επίσημη εμφάνιση δημόσιας πρότασης της οικογένειας Τεγόπουλου για την αγορά του υπολοίπου των μετοχών της ομώνυμης εισηγμένης των εκδόσεων, μετά τις πληροφορίες περί ολοκλήρωσης των οικονομικών ελέγχων.

Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι η δημόσια πρόταση ενδεχομένως να εκδηλωθεί την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα σε τιμές που δεν απέχουν πολύ από τις σημειωθείσες της περασμένης εβδομάδας. Η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε στα 2,06 ευρώ έχοντας σημειώσει τις τελευταίες ημέρες υψηλό έτους (2,33 ευρώ).

Το euro2day σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του την 1η Απριλίου ανέφερε ότι «οι μεγαλομέτοχοι της εταιρίας φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι ίδιοι σε δημόσια πρόταση (με όχι σημαντικά υψηλότερο τίμημα από την τρέχουσα τιμή) για την έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α.

Ταυτόχρονα, όμως, φέρονται να έχουν αποδεχτεί πρόταση πώλησης ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου, της «Χρυσής Ευκαιρίας», έναντι υψηλού τιμήματος. Η πώληση θα ολοκληρωθεί μεταγενέστερα.

Επί του δημοσιεύματος του euro2day η εισηγμένη αναγκάστηκε να πάρει θέση σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιβεβαιώνοντας έμμεσα το ρεπορτάζ.

Στην απάντησή της η εισηγμένη ανέφερε ότι "στο πλαίσιο διερεύνησης διαφόρων μορφών εταιρικού μετασχηματισμού ή αναδιάρθρωσης του ενεργητικού της εταιρίας, έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση της ίδιας ή των βασικών μετόχων της ούτε να έχει αναληφθεί οποιαδήποτε δέσμευση ή να έχει συναφθεί οποιαδήποτε συμφωνία ή έστω προσύμφωνο».

Αξιοσημείωτη όμως είναι η πληροφορία που δεν έχει διασταυρωθεί -συνεπώς αναγράφεται με κάθε επιφύλαξη- ότι ο αυξημένος όγκος συναλλαγών των τελευταίων δέκα ημερών που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση από το euro2day στα της επικείμενης δημόσιας πρότασης αποδίδεται σε επενδυτικές κινήσεις γνωστού εφοπλιστή που δραστηριοποιείται τελευταία σε απόκτηση μειοψηφικών συμμετοχών σε εκδοτικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v