Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκλεισε το deal ANEK-Μινωικές για HSW στα 125 εκ.

Στην ΑΝΕΚ περνάει το 33,35% της HSW, έναντι 125 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι το τέλος του 2012, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Έκλεισε το deal ANEK-Μινωικές για HSW στα 125 εκ.
Στην ΑΝΕΚ περνάει το 33,35% της HSW, έναντι 125 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι το τέλος του 2012, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε επιβεβαίωση σχετικού δημοσιεύματος του euro2day

Σημειώνεται ότι με βάση το μετοχικό κεφάλαιο της HSW, το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 4,83 ευρώ ανά μετοχή. Η Sea Star Capital, βασικός μέτοχος της ΑΝΕΚ είχε αποκτήσει το 34,7% της HSW έναντι τιμήματος 5,75 ευρώ ανά μετοχή τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ στη συνέχεια απέκτησε πρόσθετο ποσοστό από τη ΝΕΛ (έναντι τιμήματος 4 ευρώ ανά μετοχή) φτάνοντας στο 36,5%.

Σημειώνεται ότι το "φούντωμα" των σχετικών διαπραγματεύσεων είχε αποκαλύψει από την Παρασκευή η στήλη "Εκηβόλος". 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 12-5-2009 ενέκρινε σχέδιο συμφωνίας με την εταιρεία "ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ" για την αγορά ποσοστού 33,35% που κατέχει η εταιρεία "ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε." στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Hellenic Seaways, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 125.000.000 Ευρώ, το οποίο πρόκειται να καταβληθεί τμηματικά μέχρι το τέλος του έτους 2012.

Το εν λόγω σχέδιο συμφωνίας υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΝΕΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε εξουσιοδοτήσεις σε μέλη του για την ολοκλήρωση και υπογραφή της συμφωνίας που αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ημερών και θα τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης εγκρίσεως της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας".

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών

"Σύμφωνα με το Ν. 3340/2005, τις αποφάσεις 3/347/2005 και 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύουν, και σε συνέχεια της από 11.05.2009 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο συμφωνίας με την εταιρεία "ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της Εταιρείας στην εταιρεία Hellenic Seaways (ποσοστού συμμετοχής 33,35% επί του μετοχικού της κεφαλαίου), έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 125.000.000 Ευρώ. Το εν λόγω τίμημα πρόκειται να καταβληθεί τμηματικά μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2012, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε εξουσιοδοτήσεις σε μέλη του για την ολοκλήρωση και υπογραφή της συμφωνίας που αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ημερών και θα τελεί μεταξύ άλλων υπό την αίρεση της προηγούμενης εγκρίσεως της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Εταιρεία θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v