ΟΠΑΠ: Μετά τις εκλογές η απόφαση για φορολογία

Μετά τις εκλογές θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι μέθοδοι υπολογισμού και βεβαίωσης του φόρου επί των τυχερών παιγνίων, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

ΟΠΑΠ: Μετά τις εκλογές η απόφαση για φορολογία
Μετά τις εκλογές θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι μέθοδοι υπολογισμού και βεβαίωσης του φόρου επί των τυχερών παιγνίων, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γ. Παπαθανασίου.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ:

Ερώτηση: κ. Χατζηεμμανουήλ ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολογίας των τυχερών παιγνίων;

"Καθώς πληροφορηθήκαμε ότι η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι μέθοδοι υπολογισμού και βεβαίωσης του φόρου επί των τυχερών παιγνίων, ενδέχεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, η ΟΠΑΠ ζήτησε, με επιστολή που έστειλα χθες στον υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, πριν από την έκδοση της απόφασης να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην εταιρία να προσαρμόσει καταλλήλως τα πληροφοριακά της συστήματα και να προβεί στους αναγκαίους ελέγχους, έτσι ώστε να αποφύγουμε το ιδιαίτερα δυσάρεστο για μία λοταρία, που τηρεί ευλαβικά τη νομιμότητα, ενδεχόμενο να αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις νέες υποχρεώσεις μας, παραβιάζοντας έτσι εξ αντικειμένου τον νόμο.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσω ότι ο κ. Παπαθανασίου ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σήμερα το μεσημέρι, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, με διαβεβαίωσε ότι η υπουργική απόφαση δεν θα βγει πριν από τις εκλογές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v