Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis Bank: Δεν μας επηρεάζει το "λουκέτο"

Οι κύριες δραστηριότητες της Aspis Bank δεν επηρεάζονται από το "λουκέτο" στην Ασπις Πρόνοια, διαβεβαιώνει η τράπεζα. Ζημιά 13 εκ. από τη συμμετοχή της τράπεζας στην ασφαλιστική. Τι λέει για την ΑΜΚ.

Aspis Bank: Δεν μας επηρεάζει το λουκέτο

Οι κύριες δραστηριότητες της Aspis Bank δεν επηρεάζονται από το "λουκέτο" στην Ασπις Πρόνοια, διαβεβαιώνει η τράπεζα.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ζημιά από το μηδενισμό της αποτίμησης της συμμετοχή της στην Ασπις Πρόνοια (ελέγχει το 9,97% του μετοχικού κεφαλαίου) διαμορφώνεται στα 13 εκατ. ευρώ ενώ σημειώνει ότι η αύξηση κεφαλαίου εξελίσσεται κανονικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο:

"Η ASPIS BANK αναφορικά με την απόφαση της ΕΠ.Ε.ΙΑ της 21/09/2009, σύμφωνα με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ., επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Η Τράπεζα έχει διοικητική ανεξαρτησία από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου ΑΣΠΙΣ και οι κύριες δραστηριότητες της δεν επηρεάζονται ουσιωδώς από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το ποσοστό άμεσης συμμετοχής των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και ΑΕΑΖ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, ανέρχεται σε 19,71% ενώ το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. ανέρχεται σε ποσοστό 9,97%

Η Τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια και εγγυητικές επιστολές προς τις 2 εταιρίες ύψους ευρώ 4,9 εκ., οι οποίες εξασφαλίζονται από ρευστοποιήσιμα στοιχεία.

Η Τράπεζα θα αξιολογήσει τις εν λόγω χορηγήσεις και θα προβεί σε τυχόν προβλέψεις όπoυ απαιτείται.

Η Τράπεζα διατηρεί υψηλή ρευστότητα, που πληροί τις κατά το νόμο οριζόμενες προϋποθέσεις.
Από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. τα αποτελέσματα της Τράπεζας στις 30/09/2009 θα επιβαρυνθούν κατά ευρώ 13 εκ., περίπου ενώ τα Ίδια Κεφάλαια κατά ευρώ 5 εκ., περίπου λόγω μηδενισμού της αξίας των μετοχών της εταιρίας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας.

H διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με την έκδοση 128.128.108 νέων μετοχών εξελίσσεται σύμφωνα με την σχετική απόφαση της από 23/7/2009 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Η Διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύεται να προβαίνει σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για κάθε σημαντική μεταβολή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v