Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis Bank: Εγκρίθηκε από ΔΣ η αύξηση κεφαλαίου

Εγκρίθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Aspis Bank το ενημερωτικό δελτίο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Aspis Bank: Εγκρίθηκε από ΔΣ η αύξηση κεφαλαίου
Εγκρίθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Aspis Bank το ενημερωτικό δελτίο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Πηγές της διοίκησης της τράπεζας τονίζουν ότι το ενημερωτικό δελτίο θα σταλεί στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς εντός του επόμενου 24ωρου προκειμένου να εγκριθεί.

Την ίδια στιγμή υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες της τραπέζης καθώς η οποιαδήποτε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση δε θα επηρεάσει τη λειτουργία της τράπεζας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Aspis Bank κινείται σε επίπεδα άνω του 8% και με την επικείμενη ΑΜΚ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

Τέλος η διοίκηση της τράπεζας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιήσει επαφές με ξένους θεσμικούς επενδυτές προκειμένου αυτοί να μετάσχουν στην ΑΜΚ.


---Κανένας λόγος ανησυχίας, λέει η ΤτΕ

"Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για την Aspis Bank" αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως "η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας κινείται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς και η επικείμενη ΑΜΚ αναμένεται να την ενισχύσει περαιτέρω".

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν το καταναλωτικό και επενδυτικό κοινό υπογραμμίζουν ότι "η πορεία της τράπεζας είναι ανεξάρτητη από τα προβλήματα των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου".


---Αspis Bank: Δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στην Ασπις Πρόνοια

Οι κύριες δραστηριότητες της Aspis Bank δεν επηρεάζονται από το "λουκέτο" στην Ασπις Πρόνοια, διαβεβαιώνει η τράπεζα.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ζημιά από το μηδενισμό της αποτίμησης της συμμετοχή της στην Ασπις Πρόνοια (ελέγχει το 9,97% του μετοχικού κεφαλαίου) διαμορφώνεται στα 13 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο:

Aspis Bank αναφορικά με την απόφαση της ΕΠ.Ε.ΙΑ της 21/09/2009, σύμφωνα με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ., επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Η Τράπεζα έχει διοικητική ανεξαρτησία από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου ΑΣΠΙΣ και οι κύριες δραστηριότητες της δεν επηρεάζονται ουσιωδώς από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το ποσοστό άμεσης συμμετοχής των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και ΑΕΑΖ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, ανέρχεται σε 19,71% ενώ το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. ανέρχεται σε ποσοστό 9,97%

Η Τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια και εγγυητικές επιστολές προς τις 2 εταιρίες ύψους ευρώ 4,9 εκ., οι οποίες εξασφαλίζονται από ρευστοποιήσιμα στοιχεία.

Η Τράπεζα θα αξιολογήσει τις εν λόγω χορηγήσεις και θα προβεί σε τυχόν προβλέψεις όπoυ απαιτείται.

Η Τράπεζα διατηρεί υψηλή ρευστότητα, που πληροί τις κατά το νόμο οριζόμενες προϋποθέσεις.
Από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. τα αποτελέσματα της Τράπεζας στις 30/09/2009 θα επιβαρυνθούν κατά ευρώ 13 εκ., περίπου ενώ τα Ίδια Κεφάλαια κατά ευρώ 5 εκ., περίπου λόγω μηδενισμού της αξίας των μετοχών της εταιρίας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας.

H διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με την έκδοση 128.128.108 νέων μετοχών εξελίσσεται σύμφωνα με την σχετική απόφαση της από 23/7/2009 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Η Διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύεται να προβαίνει σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για κάθε σημαντική μεταβολή"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v