Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κέρδη έναντι ζημιών στο 9μηνο

Στα 7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έναντι ζημιών 0,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κέρδη έναντι ζημιών στο 9μηνο
Στα 7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έναντι ζημιών 0,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους.

Αναλυτικά, η ΑΤΕ Ασφαλιστική συνεχίζει την υψηλή κερδοφορία της και στο 9-μηνο του 2009 με παράλληλη αύξηση των εργασιών της, γεγονός που επιβεβαιώνει την σταθερή πορεία ανάπτυξής της, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων, των μετόχων της και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ανήλθαν σε 10,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ. έναντι 0,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της Εταιρίας ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 0,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική σημείωσε στο εννεάμηνο του 2009 αύξηση κατά 9,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων, φτάνοντας στα 156 εκατ. ευρώ έναντι 142,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το σύνολο των αποζημιώσεων που κατεβλήθη σε πελάτες της, ανήλθε στα 93 εκατ. ευρώ έναντι 82,6 εκατ. ευρώ (αύξηση:12,5%).

Οι Λειτουργικές Δαπάνες παρουσίασαν μείωση της τάξης των 14,4%, φθάνοντας στα 29,7 εκατ. ευρώ, έναντι 35 εκατ. ευρώ την αντίστοιχο περυσινή περίοδο, η οποία συμπεριλάμβανε την έκτακτη επιβάρυνση των 3,4 εκατ. ευρώ, από παρακρατούμενους φόρους προηγούμενων ετών.

Η καθαρή θέση της Εταιρίας βελτιώθηκε σημαντικά και ανήλθε στα 56,7 εκατ. Ευρώ έναντι 23,1 εκατ. Ευρώ που ήταν κατά την 31.12.2008. Αυτό οφείλεται αφενός στην υψηλή κερδοφορία της περιόδου και αφετέρου στην θετική αποτίμηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Εταιρίας λόγω της διαρθρωτικής δομής του.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική βρίσκεται πάντα σε στενή συνεργασία με τη μητρική ΑΤΕbank σκοπεύοντας να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά. Με ιδιαίτερη έμφαση στο Bancassurance στοχεύει στην ενεργοποίηση πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων από το δίκτυο της ΑΤΕbank.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί όπως η μείωση των δαπανών, η απλοποίηση διαδικασιών και η δημιουργία ευέλικτου σχήματος για τη προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο για τον απλό άνθρωπο, όσο και για τις επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Μέλημα είναι να καταστεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική δύναμη εμπιστοσύνης με την ανάλογη κερδοφορία όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v