Aspis Bank: Πρόταση για 51% από οικογένεια Ρέστη

Πρόταση για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Aspis Bank θα καταθέσει η οικογένεια Ρέστη μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την ΑΜΚ της Aspis, η οποία αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Aspis Bank: Πρόταση για 51% από οικογένεια Ρέστη
Πρόταση για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Aspis Bank θα καταθέσει η οικογένεια Ρέστη.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής κ. Βίκτωρ Ρέστης είναι έτοιμος να καταθέσει την προσφορά του για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Aspis Bank μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis, η οποία αναμένεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Aspis Bank έπειτα από την πραγματοποίηση σειράς επαφών με ξένους επενδυτές αλλά και με ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, όπως η Probank και η Millennium Bank, φέρεται να βλέπει θετικά την πρόθεση της οικογένειας Ρέστη.

Σε ό,τι αφορά την FBBank, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Β. Ρέστη, δεν δύναται να διεκδικήσει την Aspis Bank καθώς το 49% των μετοχών της ανήκει στην Αγροτική, η διοίκηση της οποίας τελεί υπό παραίτηση και δεν έχει αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων στρατηγικού χαρακτήρα.

Επίσης, εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της FBB, όπου και εδώ απαιτείται η έγκριση από τη διοίκηση της Αγροτικής.

Αν.Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v