Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΡΑΚ: Άνοδος κερδών στο Q3

Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο της ΕΛΤΡΑΚ μειώθηκε από τα 118,3 στα 103,6 εκατ. και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν από τα 4,8 στα 3,6 εκατ. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις της θυγατρικής στη Βουλγαρία.

ΕΛΤΡΑΚ: Άνοδος κερδών στο Q3
Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ΕΛΤΡΑΚ στο εννεάμηνο μειώθηκε από τα 118,3 στα 103,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν από τα 4,8 στα 3,6 εκατ. ευρώ. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις της θυγατρικής στη Βουλγαρία.

Πάντως, προσεκτικότερη  ματιά στα αποτελέσματα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι εννεαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις είναι σαφώς καλύτερες από αυτές του πρώτου εξαμήνου.

Κι αυτό γιατί στο γ΄ τρίμηνο τα κέρδη της ΕΛΤΡΑΚ αυξήθηκαν από 1,57 σε 2,2 εκατ. ευρώ. Απομένει τώρα να δούμε αν η συγκεκριμένη εξέλιξη θα έχει και συνέχεια στα επόμενα τρίμηνα.

Επιπλέον, σημαντική δουλειά φαίνεται να έχει γίνει από την αρχή του έτους σε ό,τι αφορά τις ταμειακές ροές, καθώς οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 13,9 εκατ.(τετραπλάσιες των καθαρών κερδών), οι επενδυτικές σε -6,4 εκατ. (ολοκλήρωση ήδη προγραμματισμένων επενδύσεων) και τελικά περίσσεψαν 6,1 εκατ. για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων.

Τέλος, να σημειωθεί  ότι υπήρξε και έμμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, η οποία προήλθε και μέσα από τη μερική επαναεπένδυση των μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v