Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis Bank: Πρόταση συγχώνευσης από Αττικής

Πρόταση απευθείας συγχώνευσης της Aspis Bank από την Τράπεζα Αττικής κατέθεσε η διοίκηση της τράπεζας των μηχανικών στον σύμβουλο πώλησης της Aspis, Eurobank.

Aspis Bank: Πρόταση συγχώνευσης από Αττικής
Πρόταση απευθείας συγχώνευσης της Aspis Bank από την Τράπεζα Αττικής κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας των μηχανικών στον σύμβουλο πώλησης της Aspis, Eurobank.

Η Τράπεζα Αττικής, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διεμήνυσε στον σύμβουλο πώλησης ότι δεν θα προχωρήσει σε εξαγορά της Aspis Bank μέσω της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, αλλά προτείνει την απευθείας συγχώνευση των τραπεζών. Η απάντηση του συμβούλου αναμένεται να δοθεί εντός του επόμενου 48ωρου και εν πολλοίς θα κρίνει τις εξελίξεις για το μέλλον της Aspis Bank.

Παράλληλα, ο σύμβουλος πώλησης έχει στα χέρια του και την πρόταση για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Αspis Bank που έχει καταθέσει η οικογένεια Ρέστη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η FBBank, της οποίας ο κ. Β. Ρέστης κατέχει το 51% των μετοχών, δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση της Αspis Bank καθώς εκκρεμεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας της τράπεζας, και αυτό διότι ο έτερος μέτοχος της FBBank με ποσοστό 49% είναι η Αγροτική Τράπεζα, η διοίκηση της οποίας τελεί υπό παραίτηση και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της FBBank.

Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν την απόφαση της οικογένειας Ρέστη για τη διεκδίκηση της Aspis Bank και ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση με στόχο την άμεση τοποθέτηση του νέου επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v