Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηχανική: Σε νέα Γ.Σ. η αύξηση κεφαλαίου

Σε νέα Επαναληπτική Γ.Σ. στις 3 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Μηχανικής, καθώς η σημερινή Γ.Σ. δεν διέθετε την απαραίτητη απαρτία. Πιθανό εύρος τιμών 0,70 -1,09 ευρώ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Μηχανική: Σε νέα Γ.Σ. η αύξηση κεφαλαίου
Σε νέα Επαναληπτική Γ.Σ. στις 3 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Μηχανικής, καθώς η σημερινή Γ.Σ. δεν διέθετε την απαραίτητη απαρτία.
 
Ωστόσο, ειπώθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας ότι το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών που σχεδιάζει να διαθέσει η Μηχανική μέσω της αύξησης κεφαλαίου θα κινηθεί μεταξύ 0,70 και 1,02 ευρώ.
 
Η εταιρία πρόκειται να εκδώσει 46.453.256 νέες μετοχές, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά δύο (2) παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατευθυνθούν σε έργα real estate στη Ρωσία και στη Βουλγαρία, στη μείωση του δανεισμού και σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Μηχανικής έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει το σύνολο της συμμετοχής της (σήμερα η οικογένεια Εμφιετζόγλου ελέγχει περίπου το 21% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας), καθώς και ότι θα αναλάβει τυχόν αδιάθετες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v