Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ωρών είναι η διάσπαση της ΑΤΕ

Στην τελική ευθεία για το σπάσιμο της ΑΤΕ από το ελληνικό δημόσιο. Κλήθηκαν ήδη οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές για τα στοιχεία ενεργητικού. Αναμένεται εντός ημέρας και η απάντηση του EFSF για την τελική έγκριση.

Θέμα ωρών είναι η διάσπαση της ΑΤΕ
Θέμα ωρών θεωρείται η διάσπαση της ΑΤΕ και η πώληση των υγιών στοιχείων της από το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, ακόμα και εντός της ημέρας, η απάντηση του EFSF για το εάν εγκρίνει το σχέδιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν το πρωί να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Η πώληση περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία (χρηματοοικονομικές θυγατρικές, καταστήματα, προσωπικό κ.τλ.). Εν συνεχεία, η τράπεζα θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Όπως έχει γράψει το Εuro2day.gr, η τρόικα είναι αμετακίνητη στη θέση της ότι θα πρέπει να υπάρξει εξυγίανση της Αγροτικής και μάλιστα δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στην «καλή» ΑΤΕ όλο το δίκτυο των καταστημάτων της και φυσικά όλοι οι εργαζόμενοι.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Πανταλάκη έχει προσκομίσει σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι η τράπεζα μετά την αναδιάρθρωση των τελευταίων ετών είναι λειτουργικά κερδοφόρος, οι εκπρόσωποι των εταίρων και πιστωτών μας δεν έχουν πειστεί.

Βάσει των στοιχείων της 31ης/12/2011 της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η ΑΤΕ διέθετε δίκτυο εν Ελλάδι 468 καταστημάτων και απασχολούσε 5.798 εργαζομένους. 

Oπως είναι γνωστο τις προηγούμενες ημέρες μια τράπεζα (Πειραιώς) επιβεβαίωσε το κατ' αρχήν ενδιαφέρον της για τα υγιή στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον είχε επιδείξει και μια ακόμα τράπεζα.

Ερωτήματα από τη ΔΗΜΑΡ

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς διατύπωσε μια σειρά ερωτήματα.
Ορισμένα απαιτούν άμεσες δημόσιες απαντήσεις.
- Τι ακριβώς έχει γίνει με το business plan που παρουσίασε η ΑΤΕ;
- Γιατί απορρίπτεται από την Τράπεζα της Ελλάδος;
- Δεν θα αποτελεί πολιτικό ζήτημα να δίνουμε, ως κράτος, χρήματα για την ανακεφαλαίωση μιας τράπεζας η οποία και θα έρχεται στο κατόπιν να αγοράζει τράπεζα με πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου;

Καταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται "σε μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v