Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Βγενόπουλος: Ασύλληπτες ανοησία και κακοήθεια

Εντελώς ανυπόστατο χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο των δυο μηνύσεων στην Κύπρο ο Α. Βγενόπουλος, ενώ καταφέρεται εναντίον των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν σε σχέση με την υπόθεση.

Α. Βγενόπουλος: Ασύλληπτες ανοησία και κακοήθεια
Εντελώς ανυπόστατο χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο των δυο μηνύσεων στην Κύπρο ο Α. Βγενόπουλος, ενώ καταφέρεται εναντίον των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν σε σχέση με την υπόθεση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος υπογραμμίζει τα εξής:

"Την περασμένη εβδομάδα διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω περιθωριακών εκβιαστών του internet η, ανυπόστατη φυσικά, «πληροφορία» ότι υπάρχει ένταλμα της Interpol για τη σύλληψή μου «που είναι θέμα ωρών, θα κάνει πάταγο».

Τελικώς την Παρασκευή αποκαλύφθηκε μέσω του Κυπριακού Τύπου ότι έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις εναντίον μου, άλλων 7 στελεχών της Τράπεζας και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από επενδυτή που, επειδή αγόρασε αξιόγραφα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αξίας 108.000 Ευρώ και μειώθηκε η αξία τους, μας κατηγορεί ότι συνωμοτήσαμε μεταξύ μας για να του πάρουμε τα λεφτά!

Επίσης, ο Κυπριακός Τύπος ανέφερε ότι, επειδή είμαι κάτοικος Ελλάδος, ο μηνυτής θα μου κάνει την επίδοση του κατηγορητηρίου και την σχετική κλήτευση μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ορθώς, αλλά και ότι αν δεν «εντοπισθώ» για να μου παραδοθεί τότε θα εκδοθεί σε βάρος μου ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Επειδή και στην Κύπρο γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα έχω γνωστή διεύθυνση κατοικίας, γνωστή επαγγελματική διεύθυνση σαν δικηγόρος, αλλά και γνωστή επαγγελματική διεύθυνση σαν Πρόεδρος της MIG, μάλιστα τα γραφεία μου είναι στο ίδιο κτίριο με υποκατάστημα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, φαίνεται ότι τελικώς μάλλον θα μου επιδοθεί το κλητήριο έγγραφο και δεν θα «συλληφθώ»! Δυστυχώς όμως ασύλληπτες θα μείνουν και η ανοησία και η κακοήθεια…

Επί της ουσίας της υποθέσεως:

Οι δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων και εναντίον μου, έχουν σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο τον τίτλο «Ιδιωτικές Ποινικές Αγωγές» και δεν έχουν καμία σχέση με την Ποινική Δίωξη που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, όπου έχει προηγηθεί η ανακριτική διαδικασία.

Το κατηγορητήριο δε των μηνύσεων είναι εντελώς ανυπόστατο αφού για την πώληση οποιουδήποτε επενδυτικού προϊόντος βάσει ενημερωτικού δελτίου που έχει εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αδύνατον να έχει οποιαδήποτε ευθύνη ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος μιας Τράπεζας επειδή ψήφισε υπέρ της έκδοσης του προϊόντος στην σχετική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου!

Είναι προφανές λοιπόν από τα ανωτέρω ότι ιδιωτικές και ανυπόστατες μηνύσεις καθώς και η διαδικασία κλήτευσής τους επιχειρήθηκε να μετατραπούν επικοινωνιακά σε «δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο» κ.λπ. Όμως η αλήθεια είναι ότι έχω αποχωρήσει από την Προεδρία της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ εδώ και 15 μήνες και δεν υπάρχει καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη κατηγορία εναντίον μου, ενώ την ίδια περίοδο η Κυπριακή οικονομία οδηγείται σε οικονομική καταστροφή για λόγους που θα γίνουν γνωστοί πολύ σύντομα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v