Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ (President): «Βλέπει» αλλαγή κλίματος

Χτυπήματα δέχεται το President από τις μειωμένες αφίξεις στην Αθήνα και τα προβλήματα στην συνεδριακή αγορά. Ωστόσο ποντάρει στη βελτίωση του κλίματος και σε ανάκαμψη το 2014. Μέρισμα 0,29 λεπτά ανά μετοχή ψήφισε η Γενική Συνέλευση.

ΓΕΚΕ (President): «Βλέπει» αλλαγή κλίματος

Την αισιοδοξία τους πως σταδιακά θα αρχίζει να αποδίδει καρπούς η γενικότερα βελτιωμένη πορεία του οικονομικού κλίματος, αλλά και οι προσπάθειες των αρχών για αναβάθμιση της εικόνας της Αττικής ως τουριστικού προορισμού, εξέφρασε η διοίκηση της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President) στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της την Παρασκευή.

Το management της εισηγμένης αναφέρθηκε στις έντονες δυσκολίες των τελευταίων ετών, με ενδεικτικά χαρακτηριστικά τις μειωμένες κατά τέσσερα εκατομμύρια αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, την κατακόρυφη υποχώρηση των επιδόσεων στο συνεδριακό τουρισμό, αλλά και την επιδείνωση της εικόνας της πρωτεύουσας της χώρας, λόγω των γνωστών γεγονότων και ταραχών στο κέντρο της πόλης.

Η κρίση αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστο και το ξενοδοχείο President, που πέρυσι είχε μέση πληρότητα 50,67%, η οποία όμως θα υποχωρούσε στο 40%, αν στο περυσινό πρώτο τρίμηνο δεν υπήρχε ο έκτακτος παράγοντας των πελατών από τη Λιβύη. Έτσι, εξηγείται και η τόσο μεγάλη πτώση στα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου (κύκλος εργασιών από 4,4 στο 1,4 εκατ. ευρώ, EBITDA από τα 2,6 εκατ. στα 439 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη από το 1,56 στα 419 χιλιάδες ευρώ).

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία του πρώτου τριμήνου και κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου συνεχίστηκε περίπου η ίδια εικόνα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, για να συμπληρωθεί πως «ελπίζουμε ότι από τα τέλη του 2013 και κυρίως από το 2014 θα αρχίσουμε να βλέπουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η διοίκηση πάντως της εισηγμένης τόνισε πως με συνετή διαχείριση, η εταιρεία παραμένει κερδοφόρος με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και χαμηλό ύψος απαιτήσεων και υποχρεώσεων (εικόνα πολύ καλύτερη από το μέσο όρο της αγοράς, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα). Μάλιστα, στις 31 Μαρτίου του 2013, η ΓΕΚΕ διέθετε διαθέσιμα ύψους 5,74 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΓΕΚΕ έχει ξεκινήσει δειλά κάποιες επενδύσεις μέσα στο ξενοδοχείο και εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ένταξης στον νέο επενδυτικό νόμο.

Η γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε τη διανομή μερίσματος 0,29 ευρώ ανά μετοχή, όταν πέρυσι είχε διανείμει 0,15 ευρώ μέρισμα και είχε επιστρέψει κεφάλαια 1,76 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v