Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: Στις 26/6 η Γενική Συνέλευση

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Alpha Grissin για την μείωση μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά ιδίων μετοχών.

Alpha Grissin: Στις 26/6 η Γενική Συνέλευση

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου προς κάλυψη ζημιών και την αγορά ιδίων μετοχών καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Alpha Grissin στις 26 Ιουνίου 2013.

Αναλυτικά μεταξύ των Θέματων Ημερήσιας Διάταξης αναφέρονται:

*Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ προς την Γ.Σ. επί του πέμπτου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, σχετικά με το νέο ΔΣ της Εταιρίας είναι η εκλογή των:

- Αλιόσσα Β. Γκρίσιν,

- Δημήτριος Γ. Παρθένης,

- Μάριος Μ. Καπενεκάκης,

- Δημήτριος Χ. Κλώνης,

- Δημήτριος Ο. Παπακωνσταντίνου,

- Σταύρος Α. Τσουκαντάς

- Μαριάννα Δ. Σαλίβερου

που έχουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και όλα τα προσόντα για μέλη του Δ.Σ. της Εταιρίας μας.

Οι εξ αυτών Δημήτριος Ο. Παπακωνσταντίνου και Σταύρος Α. Τσουκαντάς σας εισηγούμεθα όπως ορισθούν ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ αυτού, αφού τα ως άνω πρόσωπα δεν έχουν σχέση εξάρτησης προς αυτήν ή προς συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 3016/2002.

* Αγορά Ιδίων Μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν 2190/1920.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. προς την Γ.Σ. είναι, επί του όγδοου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις των παρ. 1 και επόμενα του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920 η  επαναφορά από την Εταιρία μετοχών της από το χρηματιστήριο, έως την 30.06.2014, μέχρι του ενός δεκάτου (1/10) του συνόλου αυτών και έως του ποσού του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων ογδόντα επτά  χιλιάδων δέκα (1.487.010)μετοχών, ήτοι έως του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της, από την Εταιρία μετοχές συνυπολογιζόμενων των όσων έχουν ήδη αποκτηθεί και διατηρούνται από την Εταιρία στα πλαίσια προηγούμενων εξουσιοδοτήσεων Γενικών Συνελεύσεων της και σε περιπτώσεις που κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι απαραίτητο, υπό την προϋπόθεση ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια της Εταιρείας σε σχέση με τις επενδυτικές της ανάγκες θα το επιτρέπουν. Η απόφαση της προηγούμενης από 29.05.2012 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  που ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  ένα έτος δέον να παύσει να ισχύει ενόψει της νέας εξουσιοδοτήσεως.

Προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να υλοποιεί την αγορά ιδίων μετοχών, κατά τα ανωτέρω, κάθε φορά με  ιδιαίτερη απόφαση του, ρυθμίζοντας τους ειδικότερα όρους αγοράς και κάθε άλλου σχετικού θέματος, εντός του πλαισίου του νόμου και της απόφασης που θα ληφθεί από την παρούσα Γενική Συνέλευση.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. εισηγείται την αγορά από την Εταιρία δικών της μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου έως του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της. Ως κατώτατη τιμή αγοράς πρότεινε το ποσό των 0,10 € ανά μετοχή και ως ανώτατη το ποσό των 1,00 € ανά μετοχή,  το δε χρονικό διάστημα στο οποίο θα διενεργηθούν οι αγορές προτείνεται να διαρκέσει έως και την 30.06.2014.

* Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου προς κάλυψη ζημιών με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. προς την Γ.Σ. είναι, επί του ένατου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, να εγκρίνει την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για κάλυψη των συσσωρευμένων ζημιών κατά ποσό ένα εκατομμύριο τετρακόσια ογδόντα επτά χιλιάδες και δέκα ευρώ (€ 1.487.010,00) η οποία προτείνεται να γίνει με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από σαράντα λεπτά του ευρώ (€ 0,40) ανά μετοχή σε τριάντα λεπτά του ευρώ (€ 0,30) ανά μετοχή.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας το οποίο ανέρχεται σε πέντε εκατομμύρια εννιακόσια σαράντα οκτώ χιλιάδες σαράντα ευρώ (€ 5.948.040,00) διαιρούμενο σε δεκατέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα χιλιάδες εκατό (14.870.100) μετοχές αξίας σαράντα λεπτών του ευρώ (€ 0,40) θα ανέρχεται πλέον σε τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες εξήντα μία χιλιάδες και τριάντα ευρώ (€ 4.461.030,00) διαιρούμενο σε δεκατέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα χιλιάδες εκατό (14.870.100) μετοχές ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (€ 0,30).

* Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας με τροποποίηση των άρθρων 5 και 17 παρ. 3.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. προς την Γ.Σ. είναι, επί του δέκατου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει τις αναγκαίες τροποποιήσεις τωνυφιστάμενων άρθρων του Καταστατικού της Εταιρίας, προς τον σκοπό της εναρμόνισης του με τις εγκεκριμένες αποφάσεις  της παρούσας Γ.Σ., και με τις διατάξεις του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 "Περί ανωνύμων εταιριών και άλλες διατάξεις", ως ισχύει, μετά και την τροποποίησή του με το Ν. 3884/2010.

Περαιτέρω, εισηγείται την τροποποίηση του Άρθρου 17 παρ. 3 και συγκεκριμένα την αντικατάσταση της φράσης «των εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) ευρώ», με τη φράση «των πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ».

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 12η Ιουλίου 2013 (τουλάχιστον 10 μέρες μετά), ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v