Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Mevaco… έφτασε Αυστραλία!

Οι νέες δουλειές που αναλαμβάνει, κυρίως στο εξωτερικό, "σώζουν την παρτίδα" για την Mevaco. Μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ, αλλά δεν αποκλείεται να προταθεί επιστροφή κεφαλαίου κατά το φθινόπωρο. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης.

H Mevaco… έφτασε Αυστραλία!

«Η ύφεση στην εγχώρια αγορά συνεχίζεται, αλλά το παρήγορο για μας είναι ότι αναλαμβάνουμε νέες δουλειές κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό όχι μόνο μας έδωσε τη δυνατότητα πέρυσι να πετύχουμε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, αλλά επίσης ανοίγει τους ορίζοντες για μακροπρόθεσμες συνεργασίες με ισχυρούς πελάτες του εξωτερικού».

Αυτό δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Mevaco ο πρόεδρος της εισηγμένης Δημήτρης Κωστόπουλος, παραθέτοντας μεταξύ άλλων τις σημαντικές παραγγελίες από την Αυστραλία («κουτιά» ηλεκτρονικών συστημάτων), τις παραγγελίες για συστήματα εξοπλισμού τρένων από πολυεθνική εταιρεία και την κατασκευή τμημάτων αμυντικού εξοπλισμού.

Αυτές οι πωλήσεις δεν είναι ευκαιριακού χαρακτήρα, καθώς διευρύνουν την τεχνογνωσία μας και επίσης εντάσσουν τη Mevaco στον κατάλογο των προμηθευτών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του εξωτερικού, ανέφερε ακόμα.

Αντίθετα, η εγχώρια αγορά συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ύφεση, με τη ζήτηση για την κατασκευή τμημάτων φωτοβολταϊκών πάρκων να παρουσιάζει υποχώρηση, λόγω των έκτακτων φορολογιών που επιβλήθηκαν. Έτσι, παρά το περυσινό ρεκόρ πωλήσεων και το ανοδικό πρώτο φετινό τρίμηνο, το δεύτερο τέταρτο της χρονιάς, αναμένεται πεσμένο, όμως θεωρείται πιθανόν πως το δεύτερο εξάμηνο θα εξελιχθεί ικανοποιητικά.

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος, όμως αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί επιστροφή κεφαλαίου κατά το φθινόπωρο.

"Ο λόγος για τον οποίον αποφασίζουμε να μη διανείμουμε μέρισμα είναι κυρίως για να ισχυροποιήσουμε την εταιρεία στην τρέχουσα συγκυρία. Πρέπει στη δύσκολη αυτή περίοδο να στηρίξουμε τους πελάτες μας, όπως προσπαθούμε να στηρίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και την κοινωνία. Η Mevaco είναι από τις λίγες εταιρείες που δεν μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων τους (αντίθετα, πιθανολογούνται προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους) και δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών.

Επιπλέον, η εταιρεία θεώρησε καθήκον της να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας αποκτώντας 100.000 μετοχές" σημείωσε η διοίκηση της εισηγμένης, η οποία δεν αναφέρθηκε σε τυχόν συμμετοχή στην ΑΜΚ της Εθνικής από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v