Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: Ανοδικές προβλέψεις για το 2013

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Παρθένη, στόχος για φέτος είναι μια αύξηση τζίρου γύρω στο 20%-25% στην Ελλάδα. Η εταιρία κερδίζει μερίδιο αγοράς σημείωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Αλιόσα Γκρίσιν.

Alpha Grissin: Ανοδικές προβλέψεις για το 2013
Άνοδο πωλήσεων και λειτουργικών κερδών αναμένει η Alpha Grissin για το 2013, λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων που σημειώνει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, η Alpha Grissin σημείωσε άνοδο πωλήσεων (από 2,8 στα 3,2 εκατ. ευρώ) και πέρασε σε θετικό EBITDA (+221 χιλ. έναντι -152 χιλ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο ότι κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2012 υπήρχαν μεν συμφωνημένες δουλειές, οι οποίες όμως είχαν παγώσει από τους πελάτες λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπήρχε γύρω από την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης κ. Αλιόσα Γκρίσιν, η εταιρεία κερδίζει μερίδια αγοράς τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

«Έχουμε δει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να κινούμεθα σ' αυτό τον ρυθμό. Σκεφτόμαστε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες στα συστήματα υποστήριξης κρίσιμων εφαρμογών (ups), ωστόσο αυτό θα γίνει με προσεκτικά βήματα και με συνεκτίμηση των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν», ανέφερε απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Παρθένη, στόχος για φέτος είναι αύξηση τζίρου γύρω στο 20%-25% στην Ελλάδα (μεγαλύτερο ποσοστό για τα συστήματα υποστήριξης κρίσιμων εφαρμογών και πιεσμένα μεγέθη στο μέτωπο του κλιματισμού), ενώ βελτίωση πωλήσεων γύρω στο 20% προβλέπεται να σημειώσει φέτος η θυγατρική της Ουκρανίας (στάσιμος ο μέχρι τώρα τζίρος, αλλά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο).

«Στόχος μας είναι η επίτευξη θετικού EBITDA και μάλιστα καλύτερου σε σχέση με πέρυσι» ανέφερε ο κ. Παρθένης, συμπληρώνοντας πως οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες είναι καλές και πως έχουν ήδη αναδιαρθρωθεί οι υποχρεώσεις με ορισμένες και διεξάγονται σε καλό κλίμα οι συζητήσεις με άλλες για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου.

Η Alpha Grissin διαθέτει επίσης σημαντική ακίνητη περιουσία. Στο project της Πολωνίας οι πωλήσεις συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό, ο οποίος είναι αρκετά ικανοποιητικός αν συνεκτιμηθεί η τρέχουσα συγκυρία στη χώρα (χρηματοπιστωτική στενότητα, ύφεση). Η εισηγμένη διαθέτει επίσης ακίνητα σε Βουλγαρία και Ρουμανία, που θεωρητικά θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητά της, ωστόσο η Alpha Grissin δεν προτίθεται να πουλήσει σε μια τόσο πιεσμένη αγορά όπως η τρέχουσα.

Τέλος, καθυστερήσεις παρουσιάζονται στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια επένδυση ισχύος μεγαλύτερης των 150 MW, ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μάλιστα από την Deutsche Bank, έναν εταίρο με πολύ υψηλή πιστοληπτική ικανότητα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v