Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Byte: «Με το δεξί» στα δημόσια έργα πληροφορικής

H Byte έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε διαγωνισμούς έργων του ΕΣΠΑ διεκδικώντας συμβάσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχει αναλάβει έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ

Byte: «Με το δεξί» στα δημόσια έργα πληροφορικής
Άνοδο κύκλου εργασιών το 2013 και βελτίωση του τελικού αποτελέσματος βλέπει για φέτος η διοίκηση της Byte Computers, καθώς όχι μόνο ανεβάζει τις επιδόσεις της στις δουλειές του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, θυγατρικές πολυεθνικών, μεγάλες επιχειρήσεις) αλλά επιπλέον έχει αρχίσει να ενισχύεται και από έργα του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Σπύρο Βυζάντιο, η Byte έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε διαγωνισμούς έργων του ΕΣΠΑ διεκδικώντας συμβάσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχει αναλάβει έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέρος μόνο των οποίων θα υλοποιηθεί την τρέχουσα χρήση.

Σύμφωνα με τον κ. Βυζάντιο, «βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο κρίσης για την οικονομία και για την εταιρεία και η Byte έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Στο πρώτο φετινό τρίμηνο σημειώσαμε κύκλο εργασιών 5,8 εκατ. από 4,8 εκατ. και θετικό EBITDA 363 χιλ. ευρώ από 21 χιλ., ενώ αρκετά καλά εξελίχθηκε και το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης.

Η δουλειά που κάναμε την τελευταία τριετία, αποδίδει φέτος, κερδίζοντας μερίδια αγοράς και ανεβάζοντας επιδόσεις σε μια ιδιωτική αγορά που δεν έχει ακόμη ανοίξει. Και όλα αυτά, χωρίς να απολύσουμε κατά την περίοδο της κρίσης ούτε έναν εργαζόμενο, χωρίς να καθυστερούμε χρήματα στους προμηθευτές μας.

Σε ότι αφορά τα έργα του Δημοσίου, έχουμε διεκδικήσει μέχρι τώρα 45 εκατ. ευρώ και έχουμε ήδη κερδίσει δουλειές άνω των δέκα εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτών αναμένουμε τα αποτελέσματα σημαντικών διαγωνισμών που έχουν ήδη προκηρυχθεί (π.χ. στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση η εταιρεία έχει προκριθεί στα δύο υποψήφια σχήματα), ενώ προτιθέμεθα να διεκδικήσουμε και έργα που αναμένεται να προκηρυχθούν στο 2013 (π.χ. ένα κομμάτι του Σύζευξις ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα διεκδικήσουν γύρω στις 5-6 εταιρείες)».

Βέβαια, προϋπόθεση για την ανοδική φετινή πορεία της Byte είναι η ομαλή εξέλιξη στο πολιτικό πεδίο. «Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βυζάντιος.

Τέλος, η Byte έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ICT for Growth για ποσό 2,38 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχορηγούμενη έρευνα εταιρειών πληροφορικής, η οποία όχι μόνο συμβάλλει στην απασχόληση του κλάδου, αλλά παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για υλοποίηση νέων προγραμμάτων που σε βάθος χρόνου θα διατεθούν στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v