Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Σε εξέλιξη το data room

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στο αν η διαδικασία του data room είναι κλειστή, μόνο για την Eurobank η οποία πληρούσε τα κριτήρια, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις ή ανοίξει και για άλλους.

Proton: Σε εξέλιξη το data room
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του data room για την πώληση της Proton Bank από το ΤΧΣ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο μόνος, σοβαρός ενδιαφερόμενος μέχρι στιγμής είναι η Eurobank.

Όπως έχει γράψει το Euro2day η διαδικασία του data room άνοιξε για τους ενδιαφερόμενους να εξαγοράσουν τη νέα Proton από το ΤΧΣ, προ περίπου δεκαημέρου, μετά την διερεύνηση, που διενήργησε η Rothschild, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατά τη διαδικασία της προεπιλογής επενδυτών η Eurobank ήταν η μόνη που συγκέντρωνε τα στοιχεία αξιοπιστίας που ζητούν οι αρχές. Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στο αν η διαδικασία του data room είναι κλειστή, μόνο για την Eurobank η οποία πληρούσε τα κριτήρια, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις ή ανοίξει και για άλλους εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τυπικά η διαδικασία του data room κλείνει στις 9 Ιουλίου και μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα θα πρέπει να υπάρξει κατ αρχήν συμφωνία με την Eurobank ή ο διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος.

Το ερώτημα είναι αν υπάρξει άρδην αλλαγή των δεδομένων και εκδηλωθεί εμβόλιμο ενδιαφέρον από άλλη εγχώρια τράπεζα ή fund που θα κριθεί αξιόπιστο.

Προς το παρόν πάντως, κύκλοι της Εθνικής διαψεύδουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να αποφασισθεί ακόμη και σήμερα η πώληση της Proton στην Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v