Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο άρθρο 99 η Μπάμπης Βωβός

Τρέχει η προθεσμία για τη συμφωνία της Μπάμπης Βωβός με τους πιστωτές της. Στα 700 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές του ομίλου.

Στο άρθρο 99 η Μπάμπης Βωβός

Με δύο αποφάσεις του πολυμελούς πρωτοδικείου εντάχθηκε στο άρθρο 99 η Μπάμπης Βωβός (τόσο η ομώνυμη όσο και η ανώνυμη εταιρεία). Πλέον τρέχει το τρίμηνο κατά το οποίο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές (βασικότεροι είναι η Alpha Bank και η Πειραιώς).

Εν τω μεταξύ, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται καταβολές προς τους εργαζόμενους για οφειλές μισθών.

Η ένταξη στο άρθρο 99 αποτελεί το πρώτο βήμα της προσπάθειας εξυγίανσης της Μπ. Βωβός Διεθνής Τεχνική. Η εταιρεία οφείλει σήμερα περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ στις πιστώτριες τράπεζες, καθώς και σε συνεργάτες.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από το σχέδιο που θα καταρτίσουν οι σύμβουλοι της Μπάμπης Βωβός καθώς και από τη στάση των τραπεζών.

Μολονότι η εταιρεία κατέχει σημαντικά ακίνητα, η κυριότητα ορισμένων εξ αυτών έχει περάσει στις τράπεζες εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανεισμού. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο στον Βοτανικό (επιφάνειας 43.200 τετραγωνικών μέτρων) έχει περιέλθει στην Alpha Bank. Ωστόσο η εταιρεία διευκρινίζει ότι το ακίνητο ανήκει στην κατοχή της.

Όσο για τις πολυετείς φήμες περί στρατηγικού επενδυτή στο Βοτανικό, όσοι ασχολούνται σοβαρά με την αγορά ακινήτων ελπίζουν σε βελτίωση των συνθηκών στο εγχώριο real estate, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v