Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λητώ: Δελεαστική πρόταση από Υγεία-Μητέρα

Πρόταση για απόκτηση του πλειοψηφικού ελέγχου του Λητώ με την προϋπόθεση όμως ότι θα την αποδεχθούν οι ενεργοί μαιευτήρες μέτοχοι του, κατέθεσε χθες το Μητέρα.

Λητώ: Δελεαστική πρόταση από  Υγεία-Μητέρα
Πρόταση για απόκτηση του πλειοψηφικού ελέγχου του Λητώ με την προϋπόθεση όμως ότι θα την αποδεχθούν οι ενεργοί μαιευτήρες μέτοχοι του, κατέθεσε χθες το Μητέρα.

Η πρόταση η οποία σημειωτέον μοιράστηκε ήδη από το Δ.Σ. του Λητώ στους ιατρούς του, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, τίμημα αγοράς τα 13,5 ευρώ ανά μετοχή ή ανταλλαγή μετοχών με πιθανούς όρους 1 προς 3 (εφόσον πρόκειται για μετοχές του Υγεία).

Ταυτόχρονα διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας του Λητώ με το τωρινό καθεστώς εργασίας για το προσωπικό του και μεταβίβαση της οικονομικής διαχείρισης στον όμιλο Υγεία – Μητέρα.

Για τη διασφάλιση μάλιστα προτείνεται ο πρόεδρος – με εκτελεστική εξουσία- να εκλέγεται από το επιστημονικό προσωπικό – ενώ ο διευθύνων σύμβουλος να τοποθετείται από τον όμιλο Υγεία.

Η πρόταση απευθύνεται ουσιαστικά στην ομάδα νέων και ενεργών μαιευτήρων μετόχων του Λητώ που βρίσκονται σε διάσταση με το διοικητικό του συμβούλιο για αυτό και τονίζει ότι προαπαιτούμενο είναι να γίνει αποδεκτή από το σύνολο ή μέρος αυτών.

Η ομάδα αποτελείται από 118 ιατρούς οι οποίοι σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις φέρνουν πάνω από το 90% των εισαγωγών στο Λητώ.

Εκπρόσωποι τους θεωρούν ως βάση συζήτησης τη πρόταση τονίζοντας όμως την δυσπιστία τους απέναντι στο υφιστάμενο Δ. Σ του Λητώ που εκφράζει μεν την μετοχική πλειοψηφία αλλά αποτελεί μειοψηφία (20 ιατροί) σε επίπεδο προσωπικού και με μικρή συνεισφορά στις εργασίες της κλινικής.

Σημειώνεται ότι το Μητέρα κατέχει ήδη περίπου το 34% του Λητώ, στόχος του όμως είναι να εξασφαλίσει την σύμπλευση όσο το δυνατόν περισσότερων ενεργών ιατρών και όχι από μόνη της η απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της κλινικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο