Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα άδεια για μονάδα ΑΠΕ στην Επίλεκτο

Η νέα άδεια αφορά σε μονάδα βιοαερίου με ισχύ 5,25 μεγαβάτ που θα εγκατασταθεί σε οικόπεδο της εταιρείας στην κοινότητα Βαμβακούς, του Δήμου Φαρσάλων.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Nέα άδεια για μονάδα ΑΠΕ στην Επίλεκτο

Άδεια για την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο, έλαβε η «Επίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων», θυγατρική του ομώνυμου ομίλου. Η γνωστή κλωστοϋφαντουργία, από το 2010 έχει επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ και ήδη λειτουργεί φωτοβλταϊκή μονάδα.

Η νέα άδεια αφορά σε μονάδα βιοαερίου με ισχύ 5,25 μεγαβάτ που θα εγκατασταθεί σε οικόπεδο της εταιρείας στην κοινότητα Βαμβακούς, του Δήμου Φαρσάλων. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 η Επίλεκτος έχει λάβει όρους σύνδεσης με το δίκτυο, ενώ συζητά με τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου.

Η ενεργειακή θυγατρική της Επιλέκτου, το 2013 είχε κύκλο εργασιών 6,397 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 6,289 το 2012 και καθαρά κέρδη 1,280 εκατομμύρια έναντι 2,905 εκατομμυρίων το 2012. Η μείωση της κερδοφορίας προήλθε από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 25% επί του κύκλου εργασιών που επιβλήθηκε σε όλες τις επιχειρήσεις ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v