Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ Παίδων: Νέο μηχάνημα στο αιμοδυναμικό

Ήδη, στις 19 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ η πρώτη επέμβαση βαλβιδοπλαστικής σε νεογνό.

Ιασώ Παίδων: Νέο μηχάνημα στο αιμοδυναμικό

Το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ δημιούργησε πρόσφατα ένα αιμοδυναμικό και αγγειογραφικό εργαστήριο, το οποίο σχεδιάστηκε και εξοπλίστηκε με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα Αιμοδυναμικού Ελέγχου και Καρδιακής Σινεαγγειοκαρδιογραφίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο σύγχρονος αγγειογράφος ειδικού τύπου, από την εταιρεία Phillips, ενσωματώνει το πλήρες πρόγραμμα, με τρισδιάστατη αγγειογραφική και υπερηχοκαρδιογραφική απεικόνιση. Παρέχει άριστης ποιότητας απεικόνιση της καρδιάς και των αγγείων, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις ενός επεμβατικού καθετηριασμού της καρδιάς.

Όταν ο επεμβατικός καθετηριασμός κρίνεται αναγκαίος λειτουργεί θεραπευτικά, υποκαθιστώντας την ανάγκη ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης. Ως τέτοια κρίνονται τα περιστατικά βαλβιδοπλαστικής με μπαλόνι, σύγκλεισης επικοινωνιών, διάνοιξης στενώσεων με μπαλόνι ή με τοποθέτηση νάρθηκα (stent).

Ήδη, στις 19 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ η πρώτη επέμβαση βαλβιδοπλαστικής σε νεογνό. Η επέμβαση έγινε στο ένα εκ των δύο διδύμων που γεννήθηκαν στις 10 Ιανουαρίου στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ, με βάρος 1.400 γρ. και προήλθε από κύηση 34 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του νεογνού διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σοβαρή στένωση πνευμονικής βαλβίδας, εξαιτίας της οποίας δεν ήταν εφικτή η σωστή οξυγόνωσή του και κρίθηκε αναγκαία η αντιμετώπισή της σε ηλικία μόλις 40 ημερών. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από την ομάδα του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ με τη μέθοδο της πνευμονικής βαλβιδοπλαστικής με μπαλόνι, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εξειδικευμένη ομάδα του παιδοκαρδιολόγου Δρ. Γ. Τσαούση (MD, PhD, MEAP, MESC, MAEPC, FACC, FSCAT) παρέχει βέλτιστης ποιότητας υπηρεσίες και επεμβατικές διαγνωστικές πράξεις, ενώ οι προδιαγραφές του εργαστηρίου επιτρέπουν τη διενέργεια υβριδικών παιδοκαρδιοχειρουργικών/ παιδοκαρδιολογικών επεμβάσεων και χάρη στη χρήση του νέου μηχανήματος και του εργαστηρίου, παρακολουθείται όλη η αγγειακή εξέλιξη με τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) τελευταίας τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v