Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Αναμένει αύξηση της ζήτησης στην Ελλάδα

Η Ακρίτας αναμένει σταδιακή αύξηση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά, ενώ προσβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού, στρεφόμενη μάλιστα στη δημιουργία σταθερών συνεργασιών με ξένους ομίλους.

Ακρίτας: Αναμένει αύξηση της ζήτησης στην Ελλάδα
Στις προοπτικές που διαφαίνονται για την Ακρίτας και τον όμιλό της, μετά την αναδιάρθρωση του δανεικού της χρέους και το επιχειρησιακό της σχέδιο για αύξηση πωλήσεων και βελτίωση αποτελεσμάτων αναφέρθηκε η διοίκηση της εισηγμένης στην τακτική γενική συνέλευση (10/6).

«Η Ακρίτας είναι η βιομηχανία του κλάδου ξυλείας που άντεξε στη δραματική μείωση της ζήτησης που επί πέντε συναπτά έτη αντιμετώπισαν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις του βιομηχανικού τομέα του κλάδου. Η Ακρίτας με κυρίαρχη πλέον παρουσία στην εθνική αγορά, προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη σταδιακή αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και κατ' επέκταση, στην αύξηση της ζήτησης για προϊόντα τεχνητής ξυλείας».

Τα παραπάνω τόνισε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης, Λουκία Σαράντη, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αναφερόμενη στις σημαντικότερες εξελίξεις του 2013 και στις προοπτικές που διαφαίνονται για την εταιρία και τον όμιλο, στο τρέχον έτος.

Όπως σημειώθηκε η Ακρίτας, μετά την πολύ σημαντική συμφωνία που συνήψε με τις πιστώτριες τράπεζες, το Μάρτιο του 2014, για την αναδιάρθρωση του δανειακού της χρέους και την χρηματοδότησή με κεφάλαια κίνησης, έχει θέσει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που στοχεύει σε αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Η Ακρίτας, αναμένει σταδιακή αύξηση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά με τα πρώτα θετικά σημάδια να εντοπίζονται στο ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, προσβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού, στρεφόμενη μάλιστα στη δημιουργία σταθερών συνεργασιών με ξένους ομίλους και κτίζοντας πάνω στην εξαγωγική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στη Μέση Ανατολή και σε χώρες της βόρειας Αφρικής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη χρήση 2013, οι ενοποιημένες πωλήσεις, διαμορφώθηκαν σε 31.366.430 ευρώ, μειωμένες κατά 26% έναντι εκείνων του 2012, λόγω της μειωμένης ζήτησης σε Ελλάδα, αλλά και της μειωμένης κατανάλωσης σε διαρκή αγαθά, όπως και των ιδιαίτερων γεωπολιτικών εξελίξεων σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν αρνητικά και οι ζημίες ανήλθαν σε 14.253.835 ευρώ, επιβαρυμένες και από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή.

Παρά ταύτα, η εταιρεα κατόρθωσε να περιορίσει τον τραπεζικό της δανεισμό, ενώ δεν προχώρησε σε μειώσεις προσωπικού.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ακρίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη. Στη γενική συνέλευση παρευρέθησαν εμπρόθεσμα 8 μέτοχοι, κάτοχοι 10.369.290 μετοχών σε σύνολο 13.000.000, ήτοι ποσοστό 79,76% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις διαπιστώθηκε η εκπλήρωση του κριτηρίου της απαρτίας με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση να μπορεί να συνεδριάσει εγκύρως και να λάβει αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε παμψηφεί όλα τα θέματα της ημερήσια διάταξης της γενικής συνέλευσης.

Ειδικότερα:

Θέμα 1ο: Ενέκρινε παμψηφεί τις αναμορφωμένες (αναδιατυπωμένες) ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2012, τα αποτελέσματα χρήσης 2012 καθώς και τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για την περίοδο 1.1.2012- 31.12.2012.

Θέμα 2ο: Ενέκρινε παμψηφεί τις ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2013, τα αποτελέσματα χρήσης 2013, καθώς και τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για την περίοδο 1.1.2013- 31.12.2013.

Θέμα 3ο: Απήλλαξε παμψηφεί τα μέλη του Δ.Σ. όπως και τους Ορκωτούς Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα χρήσης 2013.

Θέμα 4ο: Εξέλεξε παμψηφεί ένα τακτικό και έναν αναπληρωματικό ελεγκτή για τη χρήση 1.1.2014-31.12.2014 και ενέκρινε την αμοιβή τους.

Θέμα 5ο: Ενέκρινε παμψηφεί τις αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά τη διάρκεια της χρήσης 2013 και ενέκρινε τις αμοιβές και συμβάσεις του Δ.Σ. για τη χρήση 2014.

Θέμα 6ο: Ενέκρινε παμψηφεί τη χορήγηση αδείας, κατ' άρθρο 23, παρ. 1, του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διεύθυνσης, καθώς και σε Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιρειών του Ομίλου , που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς.

Θέμα 7ο: Ενέκρινε παμψηφεί τα όρια εξόδων ταξιδιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v