Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο 5στερο ξενοδοχείο στην Κρήτη ετοιμάζει η Καράτζης

Η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητας 118 δωματίων και 240 κλινών και θα δημιουργηθεί σε παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων στη θέση Δράπανος του Δήμου Χερσονήσου. Στα 14,5 εκατ. ευρώ η επένδυση.

Νέο 5στερο ξενοδοχείο στην Κρήτη ετοιμάζει η Καράτζης

Μετά το τεσσάρων αστέρων Nana Beach, ο όμιλος Καράτζη ετοιμάζεται να ρίξει στην τουριστική αγορά ένα ακόμη ξενοδοχείο, αυτήν τη φορά πέντε αστέρων. Η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητας 118 δωματίων και 240 κλινών και θα δημιουργηθεί σε παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων στη θέση Δράπανος του Δήμου Χερσονήσου.

Πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης ενέκρινε την υπαγωγή του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου του ομίλου στην κατηγορία της Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 14.547.246 ευρώ, ενώ η συνολική ενίσχυση σε 4.282.679,91, ήτοι σε ποσοστό 30% του ενισχυόμενου κόστους.

Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχεται σε 40 και αντιστοιχούν σε 20 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Σχέδια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας έχει και η θυγατρική της Καράτζης, ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της όμορα οικόπεδα στην κτηματική περιφέρεια Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας επί των οποίων σχεδιάζεται η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί.

Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 37,26 εκατ. ευρώ, είχε αναβληθεί εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας όμως επανεξετάζεται λόγω της ανάκαμψης που παρατηρείται στον τουριστικό κλάδο, όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας (5 αστέρων) δυναμικότητας 597 κλινών (321 δωματίων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v