Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alpha δεν θα χρειαστεί τον αναβαλλόμενο φόρο

Το όφελος θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρξουν ζημίες σύμφωνα με τον Β. Ράπανο. «Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν κακοπληρωτές». Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση τονίζει ο Δημήτρης Μαντζούνης.

Η Alpha δεν θα χρειαστεί τον αναβαλλόμενο φόρο

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από τους μετόχους της Alpha Bank το αίτημα για πιθανή χρήση του αναβαλλόμενου φόρου, με στόχο την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου.

«Ο όμιλος της Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημίες. Ωστόσο η ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα κεφαλαιακά stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις ήδη θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, αποδεικνύει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο κεφαλαιακό μαξιλάρι. Έπρεπε όμως να πάρουμε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να διασφαλίσουμε τους μετόχους», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Δημήτρη Μαντζούνη, ο οποίος είπε ότι «η κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που κάνει απίθανη τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ράπανος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου όσον αφορά το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τους κακοπληρωτές.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

«Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank που πραγματοποιήθηκε την 7.11.2014 και ώρα 10.00, παρέστησαν για το μόνο θέμα της ημερησίας διατάξεως αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 2.330 Μέτοχοι εκπροσωπούντες 10.743.351.443 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλες μετοχές, επί συνόλου 12.769.059.858 κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, αΰλων μετοχών, ήτοι ποσοστό 84,14% του ψηφίζοντος μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης.

Θέμα 1: Έγκριση εντάξεως της Τραπέζης σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για τη μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου. Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων.

Ελάχιστη Απαιτούμενη Απαρτία: 2/3 του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, αΰλων μετοχών εκδόσεως της Τραπέζης (συμπεριλαμβανομένων των εκδοθεισών, υπέρ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (Ε.Τ.Χ.Σ.), κοινών μετοχών (άρθρο 7α παρ. 3 ν. 3864/2010).

Επιτευχθείσα Απαρτία: 84,14% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών εκδόσεως της Τραπέζης.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την ένταξη της Τραπέζης σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για τη μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, και τη συμμόρφωση με τις εξ αυτού νόμιμες υποχρεώσεις. Επίσης, παρέσχε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως.

ΝΑΙ = (99,96%) 10.739.373.682
ΟΧΙ = (0,00%) 0
ΑΚΥΡΑ/ΑΠΟΧΕΣ = (0,04%) 3.977.761»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v