Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Νέο σοβαρό ενδιαφέρον επενδυτή για την ΑΜΚ

Η αναβολή είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές.

Attica Bank: Νέο σοβαρό ενδιαφέρον επενδυτή για την ΑΜΚ

Η διοίκηση της Attica Bank και ο βασικός της μέτοχος αποφάσισαν να διακοπεί για δεύτερη φορά η γενική συνέλευση με θέμα την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η απόφαση είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της διοίκησης, υπάρχει νέο σοβαρό ενδιαφέρον από επενδυτές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το οποίο δεν είχε εκδηλωθεί από την αρχή και ως εκ τούτου χρειάζεται χρόνος για να ευοδωθούν οι συνομιλίες και να καταλήξουν. Πηγή προσκείμενη στην τράπεζα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε φως, δεν πρόκειται περι κωλυσιεργίας, αλλά για το αντίθετο».

Την ίδια στιγμή, η τράπεζα προχωρά στην πρόσληψη συμβούλων οι οποίοι θα συντάξουν το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της Attica Bank, έτσι ώστε να αυξηθούν τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των κεφαλαιακών αναγκών της.

Νέα ημερομηνία για συνέχιση της γενικής συνέλευσης ορίστηκε η 10η Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Attica Bank

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής: «η Τράπεζα»), σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3. του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι:

α) Την 10η Νοεμβρίου 2014 ημέρα ∆ευτέρα και ώρα 12:00 επαναλήφθηκε η συνεδρίαση της διακοπείσας Α’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, κατόχων κοινών  μετοχών της Τράπεζας στην Αθήνα, στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου 24 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 540.323.669 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές επί συνόλου 1.045.794.145 κοινών μετοχών δηλαδή ποσοστό 51,67% επί του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία.

β) Μετά την επανεκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, o Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εκ μέρους του ∆ιοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους παριστάμενους μετόχους ότι η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος ορισμένων αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων για μερική συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και συνεχίζει τις επαφές, με τη συνδρομή ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συμμετοχής και σχετικής συμφωνίας με στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές), λαμβανομένης πλέον υπόψη και της αποκρυστάλλωσης των συνθηκών στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες από την ΕΚΤ.

Για το λόγο αυτό και επειδή οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 13/10/2014, επηρεάζονται ουσιωδώς και εξαρτώνται από την επίτευξη και τους όρους σχετικής συμφωνίας, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έκρινε σκόπιμο να προταθεί προς τη Γενική Συνέλευση να λάβει απόφαση, με τη συνήθη απαρτία και πλειοψηφία, περί εκ νέου διακοπής της συνεδριάσεώς της και συνέχισής της σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 ∆εκεμβρίου 2014 στις 12:00 στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτιρίου της Τράπεζας.

Στη ψηφοφορία δεν συμμετείχε μέτοχος εκπροσωπών 22.000 κοινές μετοχές της Τράπεζας, ο οποίος απεχώρησε από τον χώρο της Γενικής Συνέλευσης πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Συνεπεία των ανωτέρω, κηρύχθηκε η εκ νέου διακοπή της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας της 13/10/2014, ενώ η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα συνεχιστεί την 10η ∆εκεμβρίου 2014 στις 12:00 στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας.

Για τη συνεδρίαση αυτή και σύμφωνα με τον κ.ν. 2190/1920 δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης και σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν οι έχοντες την ιδιότητα του κοινού μετόχου της Τράπεζας κατά την έναρξη της 9/10/2014 (ημερομηνία καταγραφής της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13/10/2014), τηρουμένων των διατάξεων του άρθρου 27 παρ. 2 και του άρθρου 28α ως προς τις διατάξεις διορισμού αντιπροσώπων, του κ.ν. 2190/1920.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v