Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ασφαλέστερη επιλογή τα ομόλογα του ΟΤΕ

Τα ομόλογα του ΟΤΕ είναι ασφαλέστερη επιλογή μεταξύ των εταιρικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί πρόσφατα, εκτιμά η Eurobank Equities. Καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις ανταγωνιστικές Portugal Telecom και Telecom Italia στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Eurobank Equities: Ασφαλέστερη επιλογή τα ομόλογα του ΟΤΕ

Η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων του ΟΤΕ εμφανίζει σημαντική σταθερότητα το τελευταία τρίμηνο, σημειώνει στην έκθεση της η Eurobank Equities.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η απόδοση έχει υποχωρήσει 12 μονάδες βάσης από τις 23 Οκτωβρίου, έναντι αύξησης 66 μονάδων βάσης στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και 95 μονάδων βάσης στις ελληνικές τράπεζες.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ προσφέρει καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις ανταγωνιστικές Portugal Telecom και Telecom Italia στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζει ένα πιο ασφαλές χρηματοδοτικό προφίλ.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 οι κεφαλαιακές δαπάνες του ΟΤΕ θα είναι χαμηλότερες, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές θα είναι ισχυρότερες, αναφέρει η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ελεύθερες ταμειακές ροές 525 εκατ. ευρώ το 2014 και 600 εκατ. ευρώ το 2015-2016.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v