Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Ανεβαίνει το «νήμα», προχωρά το βιοαέριο

Σε άνοδο πωλήσεων της τάξης του 10-15% προσβλέπει ο όμιλος. Δεν μας ικανοποιεί η έως τώρα μείωση του κόστους ενέργειας, δηλώνει ο Ευρ. Δοντάς. Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ξεκινά η κατασκευή της μονάδας παραγωγής βιοαερίου.

Επίλεκτος: Ανεβαίνει το «νήμα», προχωρά το βιοαέριο

Την αισιοδοξία του για βελτιωμένη πορεία της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας κατά τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2015, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιλέκτου κ. Ευριπίδης Δοντάς στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που διεξήχθη την Παρασκευή.

«Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά δεν είναι καλές και ενδεικτικό στοιχείο είναι η μείωση της τιμής του βάμβακος. Ωστόσο, η Επίλεκτος όπως κατάφερε κατά την περυσινή χρήση να αυξήσει τους όγκους και την αξία των πωλήσεών της, αυτό προβλέπεται να κάνει και για την τρέχουσα χρήση, με στόχο βελτίωση της τάξεως του 10%-15%. Αυτό το καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια, εστιάζοντας στην ποιότητα, εξυπηρετώντας σωστά τους πελάτες, κρατώντας συνεπή στάση και προσφέροντας διαφοροποιημένα προϊόντα. Κατά την περυσινή χρήση μειώσαμε το κόστος της ενέργειας αλλά σε βαθμό που δεν μας ικανοποιεί. Η Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η συμβολή του κλάδου μας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αν θέλουμε ανάπτυξη, χρειάζεται η παραγωγή να έχει ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας και όχι το υψηλότερο μεταξύ των ανταγωνιστών μας, όπως συμβαίνει σήμερα» δήλωσε ο κ. Δοντάς, ο οποίος μεταξύ άλλων συμπλήρωσε ότι:

• Η θετική επίδραση από την υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου στα αποτελέσματα της εταιρείας είναι μέχρι σήμερα περιορισμένη (απαιτούμενη χρονική υστέρηση, μήνας χαμηλής εποχικότητας ο Δεκέμβριος) και κυρίως θα αρχίσει να κάνει σημαντική την εμφάνισή της το 2015 (γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικές οι εξαγωγές των μη Ευρωπαίων ανταγωνιστών στην Ευρώπη).

• Η εταιρεία προχώρησε φέτος στην ενοικίαση εκκοκκιστηρίου, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα της φετινής χρήσης.

• Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες και επιπλέον έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Εκτιμάται πως η κατασκευή της μονάδας θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Η όποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε οφείλεται σε βελτιώσεις που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και η νέα αυτή μονάδα θα έχει τόσο άμεσα όσο και έμμεσα οφέλη για τον όμιλο.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης, σημείωσαν πως οι πωλήσεις ήταν αυξημένες, πως οι ζημίες ήταν αποτέλεσμα κυρίως έκτακτων παραγόντων (αναβαλλόμενη φορολογία, αναδρομική επιβάρυνση τιμολογίων στα φωτοβολταϊκά πάρκα) και πως η Επίλεκτος κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει σε τόσο αντίξοες συνθήκες, αλλά επίσης να προχωρεί σε νέες επεκτάσεις, μειώνοντας παράλληλα το δανεισμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v