Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Ζημιές έναντι κερδών σε όμιλο και μητρική

Ζημιές έναντι κερδών τόσο στον όμιλο όσο και στη μητρική παρουσίασε η εταιρία Μπάμπης Βωβός στο α’ τρίμηνο του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 και με βάση τα ΔΛΠ. Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις.

Βωβός: Ζημιές έναντι κερδών σε όμιλο και μητρική
Ζημιές έναντι κερδών τόσο στον όμιλο όσο και στη μητρική παρουσίασε η εταιρία Μπάμπης Βωβός στο α’ τρίμηνο του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 και με βάση τα ΔΛΠ. Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της εταιρίας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο τρίμηνο 2007 σε 14,997 εκατ. ευρώ από 13,021 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15,17%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 5,165 εκατ. ευρώ από κέρδη 58,860 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 11,623 εκατ. ευρώ από 10,114 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,91%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,522 εκατ. ευρώ από κέρδη 4,279 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η Καθαρή Αξία του Ενεργητικού ανά μετοχή (NAV/μετοχή) πριν από αναβαλλόμενη φορολογία σημείωσε ετήσια αύξηση 5% σε 20,24 ευρώ και 1% μείωση συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2006.

Η μείωση αυτή του NAV οφείλεται σε ζημιές ύψους 5 εκατ. ευρώ κατά το 1ο τρίμηνο του 2007, λόγω του ότι δεν σημειώθηκαν κέρδη από αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η κατασκευή επενδυτικών ακινήτων και δεν υπήρξαν σημαντικές πωλήσεις ακινήτων.

Η Καθαρή Αξία του Ενεργητικού ανά μετοχή μετά από αναβαλλόμενη φορολογία ανήλθε σε 15,69 ευρώ, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 2% και μείωση 1% σε τριμηνιαία βάση.

Τα επενδυτικά ακίνητα του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν σε 1.197 εκατ. ευρώ καταγράφοντας ετήσια αύξηση 17%, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητα από το τέταρτο τρίμηνο του 2006.



Τα έσοδα του Ομίλου για το 1ο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν στα 15 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2006. Ο κύριος παράγοντας αυτής της μεταβολής είναι η αύξηση κατά 13% των εσόδων από μισθώσεις, κυρίως από νέες μισθωτικές συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του 2006, και η πώληση του κτιρίου Γ στο κτιριακό συγκρότημα της Λεωφ. Αθηνών.

Το κτίριο Γ στο συγκρότημα της Λεωφ. Αθηνών πωλήθηκε στην ALLIANZ το τέταρτο τρίμηνο του 2006 προς 17,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων Euro 10,3 εκ. λογίστηκαν στη χρήση 2006 και 3,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με το ποσοστό ολοκλήρωσης του έργου.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 94% έναντι του 1ου τριμήνου του 2006.

Αυτό αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο ότι δεν σημειώθηκαν κέρδη από αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων στο πρώτο τρίμηνο του 2007 σε σύγκριση με κέρδη από αναπροσαρμογή επενδυτικών παγίων της τάξης των 80 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2006 από την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης (BOT) διάρκειας 49 ετών για το κτιριακό συγκρότημα Ι στο Δέλτα Φαλήρου.

---- Επιχειρηματική Ανασκόπηση

Λεωφόρος Αθηνών:

Στις 18 Μαΐου η Εταιρία συμφώνησε με την γερμανική επενδυτική εταιρία ακινήτων KanAm Grund στην πώληση κτιρίου γραφείων συνολικής ενοικιάσιμης επιφανείας 12.224 τ.μ. και 243 θέσεων στάθμευσης στο υπό κατασκευή κτιριακό συγκρότημα επί Λεωφ. Αθηνών 108-110 έναντι συνολικού τιμήματος 47.096.000 ευρώ.

Η ΜΒΔΤ ανακηρύχθηκε ανάδοχος σε διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΧΑΕ και κατασκευάζει συγκρότημα τριών κτιρίων γραφείων συνολικής ενοικιάσιμης επιφάνειας 23.924 τ.μ.. Το κτίριο ιδιοκτησίας ΕΧΑΕ, επιφανείας 6.700 τ.μ., παραδίδεται έως τις 30 Ιουνίου 2007. Τα κτίρια ιδιοκτησίας ΜΒΔΤ, επιφανείας 5.000 τ.μ και 12.224 τ.μ, παραδίδονται στις 31 Αυγούστου 2007 και στις 31 Οκτωβρίου 2007 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο επιφανείας 5.000 τ.μ. έχει ήδη πωληθεί στο γερμανικό πολυεθνικό ασφαλιστικό Όμιλο ALLIANZ, έναντι συνολικού τιμήματος 17.500.000 ευρώ.

Λεωφόρος Συγγρού (ΕΛΦΙΝΚΟ):

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2007 ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφών, ενώ ήδη εντός του Απριλίου εξεδόθη η οικοδομική άδεια για την κατασκευή κτιρίου καταστημάτων και γραφείων συνολικής ενοικιάσιμης επιφάνειας 14.000 τ.μ. περίπου, καθώς και 393 θέσεων στάθμευσης.

To ακίνητο έχει ήδη προσελκύσει ισχυρό μισθωτικό ενδιαφέρον από σημαντικού μεγέθους εγχώριες και πολυεθνικές εταιρίες και αναμένεται να έχει προσυμφωνηθεί σε μεγάλο βαθμό η ενοικίαση του πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Βοτανικός:

Το τέταρτο τρίμηνο του 2006 η εταιρία αγόρασε τις ιδιοκτησίες των εταιριών ΕΤΜΑ Α.Ε. και ΕΛΛΑΤΕΞ Α.Ε. σε συνολική έκταση 100 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων. Η ως άνω έκταση στο σύνολό της βρίσκεται εντός του περιγράμματος της προβλεπόμενης από το Ν.3481/2006 μητροπολιτικής παρέμβασης και συνδυασμένης αστικής ανάπλασης και ανάπτυξης των περιοχών Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού.

Εντός του 1ου τριμήνου του 2007 η εταιρία έλαβε άδεια κατεδάφισης των υφισταμένων κτισμάτων. Η κατεδάφιση ξεκίνησε εντός του Απριλίου 2007 με σκοπό την έναρξη εργασιών ανέγερσης εμπορικού κέντρου με ενοικιάσιμη επιφάνεια περίπου 70.000 τ.μ. Η άδεια κατασκευής του εμπορικού κέντρου αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο