Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 5,02 δισ. τα κέρδη του ομίλου AXA το 2014

Τα συνολικά έσοδα του ασφαλιστικού ομίλου ανήλθαν στα 3%, διαμορφούμενα στα 92 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων) ενισχύθηκαν κατά 8%, στα 5,1 δισ. ευρώ.

Στα 5,02 δισ. τα κέρδη του ομίλου AXA το 2014

Στα 5,024 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου AXA το 2014, καταγράφοντας άνοδο 12%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 3%, διαμορφούμενα στα 92 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων) ενισχύθηκαν κατά 8%, στα 5,1 δισ. ευρώ.

«Για μία ακόμα χρονιά η ΑΧΑ σημείωσε αύξηση στα κέρδη της σε όλους τους κλάδους εργασιών της, με τα συνολικά λειτουργικά κέρδη να ξεπερνούν το όριο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, κ. Henri de Castries. «Στο πλαίσιο της συνεχούς επιτυχημένης μας ανάπτυξης για το στρατηγικό μας πλάνο "Φιλοδοξία ΑΧΑ" και του ισχυρού ισολογισμού μας, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα 0,95 ευρώ, αυξημένο κατά 17% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, που αντιστοιχεί σε μέρισμα ως ποσοστό κερδών 45%».

«Το 2014 καταγράψαμε ανάπτυξη εσόδων σε όλους τους κλάδους, πιστοί στην αρχή μας για κερδοφόρες εργασίες με μεγαλύτερη κεφαλαιακή απόδοση και συνεχίσαμε να επιδιώκουμε τη δυναμική διαχείριση κεφαλαίων – συμβάλλοντας στην ισχυρή και βιώσιμη επίδοση της ΑΧΑ».

«Είμαστε σε πολύ καλό σημείο για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το στρατηγικό μας πλάνο, τη "Φιλοδοξία ΑΧΑ", το 2015.

Κοιτάζοντας μπροστά, θα συνεχίσουμε τη γεωγραφική και επιχειρησιακή μας διασπορά, βελτιώνοντας παράλληλα την επιχειρησιακή μας αποδοτικότητα, η οποία θα μας βοηθήσει να έχουμε καλές επιδόσεις ακόμη και σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Θα επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες μετασχηματισμού που υλοποιούμε και οι οποίες περιλαμβάνουν την περαιτέρω προσαρμογή μας στην ψηφιακή επανάσταση και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, προκειμένου να υπηρετούμε τους πελάτες μας ακόμα καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα μακροπρόθεσμη αξία για όλους τους συμμετόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v