Ρήτρα Grexit στη σύμβαση για τους 80 εργαζόμενους της RBS στην Ελλάδα

Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας του υποκαταστήματος της Royal Bank of Scotland στην Ελλάδα. Δείτε την ΕΣΣΕ.

Ρήτρα Grexit στη σύμβαση για τους 80 εργαζόμενους της RBS στην Ελλάδα

Πιστή στη βρετανική πολιτική όσον αφορά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και την εν γένει σταθερότητα της ευρωζώνης, η Royal Bank of Scotland, η οποία σημειωτέον ανήκει κατά 80% στο βρετανικό δημόσιο, περιέλαβε στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην επιχειρησιακή σύμβαση και συγκεκριμένα στο άρθρο 8, αναφέρεται: «Λόγω της κρίσιμης για την Ελλάδα οικονομικής συγκυρίας κατά την περίοδο υπογραφής της παρούσας ΕΣΣΕ, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και συναποδέχονται ότι, στην ακραία περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, θα επαναδιαπραγματευθούν το άρθρο 2 της παρούσας, εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον από το ένα εξ αυτών».

Η βρετανική τράπεζα διαθέτει ένα και μόνο εξειδικευμένο στα ναυτιλιακά υποκατάστημα στον Πειραιά και απασχολεί 80 υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε επισκεφθεί τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν, στο πλαίσιο της αναζήτησης στήριξης όσον αφορά τη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και επενδυτών.

Την ίδια περίοδο, η Μ. Βρετανία ήταν η μόνη χώρα της Ε.Ε. της οποίας η ηγεσία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πραγματοποίησε σύσκεψη με θέμα την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας της Royal Bank of Scotland στην Ελλάδα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v