Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Ζητά άρση της Επιτήρησης

Την άρση της επιτήρησης των μετοχών της, δεδομένου ότι έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής τους σε καθεστώς επιτήρησης, αιτείται η Σελόντα μετά την αναχρηματοδότηση των δανείων της και την εμφάνιση θετικού κεφαλαίου κίνησης στη χρήση 2014.

Σελόντα: Ζητά άρση της Επιτήρησης

Η εταιρεία Σελόντα, στο πλαίσιο της δημοσίευσης της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 01/01/2014 έως 31/12/2014, αιτείται την άρση της επιτήρησης των μετοχών της, δεδομένου έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής τους σε καθεστώς επιτήρησης, και την μεταφορά της σε κατηγορία που προβλέπεται με βάσει τον Κανονισμού του Χ.Α.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας ήταν σημαντικό.

Η εταιρεία προχώρησε στην αναδιοργάνωση των δανειακών υποχρεώσεων της, μετά και από την έγκριση της από έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Στη γενική συνέλευση της 11/9/14 εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καθώς και η αναδιοργάνωση του συνόλου του υπολοίπου των τραπεζικών υποχρεώσεων. Τα βασικά σημεία του σχεδίου προέβλεπαν τα ακόλουθα:

• Κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων ποσού €50,4 εκατ. Η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η έκδοση των νέων μετοχών.

• Σύναψη ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας €100 εκατ., με εξασφαλίσεις στοιχεία του ενεργητικού της Εταιρείας (ακίνητα, αποθέματα, μετοχές) σύμφωνα με το Ν. 3156/2003 στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων, και

• Σύναψη ομολογιακών δανείων με εξασφαλίσεις εμπορικές απαιτήσεις, απαιτήσεις ΦΠΑ και λοιπών ρευστοποιήσιμων στοιχείων) συνολικού ύψους €10 εκατ.

Στις 31.12.2014, μετά και την κεφαλαιοποίηση των δανείων, η εταιρεία και ο όμιλος έχουν θετικά ίδια κεφάλαια ποσό €14,3 εκατ. και €23 εκατ. αντίστοιχα, ενώ η Διοίκηση της εταιρείας έχει προγραμματίσει και υλοποιεί μια σειρά ενεργειών μείωσης κόστους, αύξησης παραγωγικής απόδοσης με συνεχή βελτίωση των τιμών πώλησης, για τη συνεχή βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του ομίλου και της εταιρείας, και τη μεγιστοποίηση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Η εκταμίευση των εν ομολογιακών δανείων έγινε την 27/3/2015. Ως αποτέλεσμα της εν λόγω συμφωνίας, το ποσό των αναχρηματοδοτημένων δανείων (συμπεριλαμβανομένου και του παραγώγου χρηματοοικονομικού μέσου) που έως την 30/9/2014 απεικονιζόταν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μεταφέρθηκε στις μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, καθότι τα εν λόγω νέα ομολογιακά παρέχουν περίοδο χάριτος αποπληρωμής που ανέρχεται σε χρονική περίοδο μεγαλύτερη από ένα έτος. Με βάση τα ανωτέρω η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

Επιπλέον, ο όμιλος και η εταιρεία κατά την 31/12/2014 παρουσιάζουν θετικό κεφάλαιο κίνησης, καθώς τα κυκλοφορούντα στοιχεία του ενεργητικού υπερβαίνουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις κατά €53,7 εκατ. και €33,9 εκατ. αντίστοιχα.

Με βάση τα ανωτέρω η εταιρεία, μετά την δημοσίευση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2014, αιτείται την άρση της επιτήρησης των μετοχών της, δεδομένου έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής τους σε καθεστώς επιτήρησης, και την μεταφορά της σε κατηγορία που προβλέπεται με βάσει τον Κανονισμού του Χ.Α..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v