Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλειδώνει» το μέλλον της Δίας

Ακόμα και αύριο μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για τη Δίας. Η απορρόφηση του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της από τη Σελόντα, λύση που φαίνεται να προκρίνεται. Τι δήλωσαν στο Euro2day.gr πρόσωπα με γνώση των διαπραγματεύσεων.

«Κλειδώνει» το μέλλον της Δίας

Στα «χέρια» των τραπεζών, βρίσκεται η τύχη της Δίας η οποία δεν αποκλείεται να ρίξει ακόμη και τίτλους τέλους αν προκριθεί η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για απορρόφηση του ενεργητικού της και μέρος του παθητικού της από έταιρο παίκτη του κλάδου και συγκεκριμένα τη Σελόντα.

Αυτό ανέφερε στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς με εμπλοκή στην υπόθεση και γνώση των διαπραγματεύσεων οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα, ενώ έχει ορισθεί και νέο ραντεβού για αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών είναι σε προχωρημένο στάδιο και το μόνο που έχει αποφασισθεί είναι ότι θα γίνει αξιοποιώντας τις δυνατότητες του πτωχευτικού κώδικα και πιθανότατα του άρθρου 106Β, με την κατάθεση σχετικής αίτησης στο Πρωτοδικείο.

Το ποια λύση εν τέλει θα προκριθεί θα το γνωρίζουμε πιθανότατα ακόμη και αύριο νωρίς το μεσημέρι όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς. Στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και κλείσει η συμφωνία, θα μεταβιβαστεί στη Σελόντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέρος των παγίων και του ιχθυοπληθυσμού της Δίας.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σήμερα η Σελόντα πουλά μέρος των ψαριών που παράγει η Δίας και συγκεκριμένα αυτά που έχει ενεχυριάσει η Biomar.

Πριν από λίγες ημέρες οι δυο εταιρείες με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους στο ΧΑ είχαν αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις. Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Δίας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση της βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες, τους πιστωτές και τους προμηθευτές της με σκοπό την αναδιάρθρωση του χρέους της και την εξυγίανσή της.

Ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι οι συζητήσεις δεν περιλαμβάνουν διαδικασίες συγχώνευσης με τη Σελόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v