Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχ. Ολυμπιακή: O.K. από Γ.Σ. για ομολογιακά έως 5 εκατ.

Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων έως το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η σημερινή Γ.Σ. της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Τεχ. Ολυμπιακή: O.K. από Γ.Σ. για ομολογιακά έως 5 εκατ.
Η εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή γνωστοποιεί ότι σήμερα Παρασκευή (26 Ιουνίου) και ώρα 10.00 πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, όπου παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 27.611.183 κοινές ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 67,85% επί συνόλου 40.693.350 μετοχών και ισαρίθμων δικαιωμάτων ψήφου.

Κατόπιν εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εισηγήσεις του Δ.Σ. της εταιρίας προς τους μετόχους αυτής, μεταξύ των οποίων και η έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων έως το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Γ.Σ. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Θέμα 1ο: Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων σε εταιρική και ενοποιημένη βάση της χρήσης 2014 και της σχετικής εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου ως και της εκθέσεως ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή.

Θέμα 2ο: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2014 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.

Θέμα 3ο: Επικύρωση του συνόλου των ληφθεισών αποφάσεων του Δ.Σ. και ιδίως αυτών που αφορούν στις εκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων του Ομίλου κατά τη λήξη της κλειομένης χρήσης και έγκριση των σχετικών διαχειριστικών πράξεων ως και των πράξεων εκπροσώπησης.

Θέμα 4ο: Εκλογή εταιρίας ορκωτών ελεγκτών λογιστών, μέλους του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων ως και την έκδοση του αντίστοιχου φορολογικού πιστοποιητικού για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2015 και καθορισμός της αμοιβής τους, βάσει της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου κατ' άρθρο 37 Ν. 3693/2008.

Θέμα 5ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 6ο: Εκλογή Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 Ν. 3693/2008.

Θέμα 7ο: Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 Κ.Ν 2190/1920 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 άρθρου 32 Ν. 3604/2007, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή και σε διευθυντές αυτής που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεύθυνση της εταιρείας να ενεργούν, για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, πράξεις που υπάγονται σε κάποιον από τους σκοπούς που επιδιώκει η εταιρεία και να μετέχουν ως ομόρρυθμοι εταίροι σε εταιρείες που επιδιώκουν τέτοιους σκοπούς.

Θέμα 8ο: Έγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για τη χρήση 2014 καθώς και προέγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για την οικονομική χρήση 2015, βάσει της διάταξης του άρθρου 24 παρ. 2 του K.N. 2190/1920.

Θέμα 9ο: Έγκριση αμοιβών διοικητικών στελεχών βάσει συμβάσεων.

Θέμα 10ο: Ειδική έγκριση, κατ' άρθρο 23Α παρ.2 Κ.Ν 2190/1920, για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ αφενός της εταιρείας και των θυγατρικών της και αφετέρου των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των προσώπων που ασκούν έλεγχο επί της εταιρείας, των συζύγων και των συγγενών των προσώπων αυτών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι του τρίτου βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων που ελέγχονται από τους ανωτέρω.

Θέμα 11ο: Ειδική έγκριση για την παροχή εταιρικής εγγύησής της υπέρ θυγατρικών εταιρειών, κατ' άρθρο 23α παρ. 1β & 5 Κ.Ν. 2190/1920

Θέμα 12ο: Έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι ποσού ευρώ πέντε εκατομμυρίων κατ' άρθρο 1 § 2 Ν. 3156/2003 και παροχή εξουσιοδότησης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την υπογραφή τους.

Θέμα 13ο: Έγκριση διεύρυνσης του σκοπού της εταιρείας και τροποποίησης του άρθρου 2 του καταστατικού.

Θέμα 14ο: Διερεύνηση μεταβίβασης ζημιογόνων μέχρι τώρα δραστηριοτήτων εταιρειών ή κλάδων αυτών του Ομίλου.

Θέμα 15ο: Διερεύνηση και λήψη απόφασης για μετασχηματισμό της εταιρείας με άλλες εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v