Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nexans: Αλλαγή χρήσης αδιάθετων κεφαλαίων της ΑΜΚ

Τη χρήση των προσωρινώς αδιάθετων κεφαλαίων της πρόσφατης ΑΜΚ ως κεφάλαιο κίνησης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Nexans Ελλάς στις 4.5.2016.

Nexans: Αλλαγή χρήσης αδιάθετων κεφαλαίων της ΑΜΚ

Η εταιρία Nexans Ελλάς γνωστοποιεί ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε στις 4.5.2016 την αλλαγή χρήσης των προσωρινώς αδιάθετων κεφαλαίων της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ώστε να χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία, τα συνολικώς αντληθέντα κεφάλια της αύξησης - που αποφασίσθηκε από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 29ης Μαΐου 2015 η οποία μετ' αναβολή συνέχισε και ολοκλήρωσε τις εργασίες της την 26η Ιουνίου 2015- ανήλθαν σε 21.080.468,75 ευρώ, που μετά την αφαίρεση δαπανών έκδοσης, ποσού 572.412,78 ευρώ, διατέθηκαν ήδη κατά ποσοστό περίπου 92% και συγκεκριμένα κατά το ποσό των 18.754.175,99 ευρώ για την αποπληρωμή του τοκοφόρου δανεισμού της εταιρίας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ενότητα 4.1.3 του από 21.01.2016 Ενημερωτικού Δελτίου.

Τα προσωρινώς αδιάθετα κεφάλαια της αύξησης, ήτοι ποσό 1.753.879,98 ευρώ, είναι τοποθετημένα σε καταθετικό λογαριασμό της εταιρίας.

Δεδομένου ότι η εταιρία έχει ανάγκη για κεφάλαιο κίνησης, ανάγκη που μέχρι σήμερα κάλυπτε μέσω δανεισμού, ο οποίος αποπληρώθηκε πλήρως από τα αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης, κρίνεται ότι είναι επωφελές για την ίδια αντί να λάβει νέο δανεισμό προκειμένου να καλύψει την εν λόγω ανάγκη -δανεισμό που εν συνεχεία θα αποπλήρωνε με τα κατά τα ανωτέρω αδιάθετα κεφάλαια της αύξησης-, να αλλάξει ο σκοπός χρήσης των εν λόγω κεφαλαίων, ώστε να χρησιμοποιηθούν απευθείας ως κεφάλαιο κίνησης.

Πρόκειται για αλλαγή που δεν έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας, αλλά μόνο ωφέλεια, που προκύπτει από την αποφυγή λήψης περαιτέρω δανεισμού για την κάλυψη των αναγκών της εισηγμένης σε κεφάλαιο κίνησης.

Η παραπάνω απόφαση τελεί υπό την έγκριση της προσεχούς τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v