Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: «Μάζεψε» 4 εκατ. το εταιρικό ομόλογο

H εισηγμένη ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διάθεσης εταιρικών ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4+1 έτη και με ετήσιο επιτόκιο 5,30%. Η πληρωμή του κουπονιού θα γίνεται κάθε τρίμηνο.

MLS: «Μάζεψε» 4 εκατ. το εταιρικό ομόλογο

Η αγορά εταιρικών ομολόγων που υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές επιτέλους ανοίγει και στην Ελλάδα, αναφέρει η MLS σε σχετική ανακοίνωση. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Χρηματιστήριου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Ομόλογο της εισηγμένης θα κάνει ντεμπούτο μέσα στον Ιούλιο.

Ειδικότερα η εισηγμένη ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διάθεσης εταιρικών ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4+1 έτη και με ετήσιο επιτόκιο 5,30%, ενώ η πληρωμή του κουπονιού θα γίνεται κάθε τρίμηνο. Το εν λόγω Ομόλογο είναι υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης Investment Grade (ΙCAP).

Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Εταιρικά Ομόλογα δέχονται και χρήματα δεσμευμένα στην Ελλάδα λόγω των capital controls (Old Money).

Ομολογιούχος μπορεί να γίνει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (αρκεί να έχει ή να αποκτήσει λογαριασμό ΣΑΤ στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το minimum ποσό συμμετοχής είναι 10.000 ευρώ. Στη λήξη της διάρκειας, το αρχικό κεφάλαιο επιστρέφεται στον Ομολογιούχο.

Σύμβουλος έκδοσης του Ομολόγου της εταιρίας είναι η Beta Securities και η εταιρία επέλεξε τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης «προσκαλώντας» μέχρι 150 επενδυτές. Την έκδοση κάλυψαν ως επί το πλείστον εταιρίες Wealth Management όπως η Wealth Financial Services, η Euroxx Securities, η 3Κ Investments, Θεσμικοί Επενδυτές και Ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί ιδιώτες.

Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί για την ακριβή ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο Χ.Α. με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας. Οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής δύναται να αποκτήσει ΜLS ομολογίες κατά τη διαπραγμάτευση (και ανάλογα με την προσφορά) μέσω του Χ.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία διανύει ίσως την καλύτερη χρονιά της 26ετούς ιστορίας της και αναμένει νέα ιστορικά υψηλά πωλήσεων και καθαρών κερδών.

Τα κεφάλαια που αντλούνται από την έκδοση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρίας στην απαιτητική αγορά των Smartphones (στην οποία η εταιρία ανεβάζει σταθερά τις πωλήσεις της), όσο και στην αγορά των Tablets, όπου το 2015 έκλεισε βρίσκοντας την εταιρία στην 1η θέση της ελληνικής αγοράς (πάνω από Samsung και Apple) τόσο σε τζίρο όσο και σε τεμάχια. Aκόμη, μέρος των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, όπως για παράδειγμα το MLS Magic™ (που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες) και είναι η πρώτη συσκευή που είναι συγχρόνως Windows Laptop και Android Tablet. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης (MAIC) τόσο στα Ελληνικά όσο και σε άλλη/ες γλώσσες.

Τέλος, η εταιρία ετοιμάζει και την είσοδό της καταρχήν σε μία ευρωπαϊκή αγορά το 2017.

Ομολογιούχοι και υποψήφιοι επενδυτές, για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρίας κ. Γ. Ταχταλίδη στο 2310 907222 και στο [email protected].

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v