Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Κλείνει τη μονάδα παραγωγής στην Κίνα

Τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας στη μονάδα της στην Guangzhou της Κίνας στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016 ανακοίνωσε η εταιρία Frigoglass. Θα διατηρήσει τις εμπορικές δραστηριότητες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Frigoglass: Κλείνει τη μονάδα παραγωγής στην Κίνα

Η Frigoglass  ανακοινώνει σήμερα την αλλαγή του λειτουργικού της μοντέλου στην αγορά της Ασίας.

Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνει τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας στη μονάδα της στην Guangzhou της Κίνας στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016. Ο όγκος παραγωγής του εργοστασίου της Κίνας θα ενσωματωθεί στις μονάδες της Frigoglass στην Ινδία και την Ινδονησία, όπου η εστίαση στη συνεχή βελτίωση των λειτουργικών διαδικασιών έχει απελευθερώσει επαρκή δυναμικότητα, ικανή να απορροφήσει τον μεταφερόμενο όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία θα διατηρήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών στην αγορά της Κίνας, καλύπτοντας απρόσκοπτα τις ανάγκες των πελατών της από το υπάρχον παραγωγικό της δίκτυο. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής της βάσης στην Ασία, τη μείωση του σταθερού κόστους και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη, μέσω της εδραιωμένης παρουσίας και πρόσβασης στην εφοδιαστική βάση της Κίνας, θα συνεχίσει να διατηρεί μια εύρωστη και αποδοτική αλυσίδα εφοδιασμού για τον όμιλο, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικό κόστος.

Η εταιρία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την αναμενόμενη εξοικονόμηση κόστους σε ετήσια βάση και τις αντίστοιχες δαπάνες αναδιάρθρωσης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2016.

Ο κ. Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σχολίασε: «Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της παραγωγικής μας βάσης, μείωση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας της οργανωτικής μας δομής. Η αλλαγή του λειτουργικού μας μοντέλου θα συντελέσει στην απλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ασία και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά μας. Με τις συγκεκριμένες κινήσεις επενδύουμε ξεκάθαρα στο μέλλον της εταιρίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v