Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Επένδυση επιπλέον 8 εκ. ευρώ σε Βουλγαρία

Τα εγκαίνια δύο νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία προγραμματίζει εντός του Δεκεμβρίου ο όμιλος Jumbo ενισχύοντας περαιτέρω τη λιανική του θέση. Ο στόχος για Ελλάδα και Κύπρο είναι η αύξηση του αριθμού καταστημάτων στα 50.

Jumbo: Επένδυση επιπλέον 8 εκ. ευρώ σε Βουλγαρία
Τα εγκαίνια δύο νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία προγραμματίζει εντός του Δεκεμβρίου ο όμιλος Jumbo ενισχύοντας περαιτέρω τη λιανική του θέση.

Ήδη η εταιρία τον Σεπτέμβριο του 2007 πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 8 εκατ. ευρώ, στη βουλγαρική θυγατρική της, η οποία προετοιμάζει το άνοιγμα του πρώτου υπερκαταστήματος στη Σόφια, συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία, ο μακροπρόθεσμος στόχος της Jumbo είναι η δημιουργία δικτύου 8 - 10 καταστημάτων, ενώ κατέχει ήδη άλλα δύο οικόπεδα στην πρωτεύσουσα με σκοπό τη μελλοντική αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, η εταιρία προγραμματίζει το άνοιγμα του νέου υπερκαταστήματός της 7.000 τ.μ. επί της Εθνικής Οδού, στο ύψος του κόμβου της Βαρυμπόμπης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 140 - 150 εκατ. ευρώ εντός της προσεχούς τριετίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της ομώνυμης αλυσίδας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας και μακροπρόθεσμα της Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη κατέχει επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο στη Ρουμανία, ενώ συνεχίζει την αναζήτηση κατάλληλων εμπορικών ακινήτων και εκτάσεων, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιορίσει την εμπορική της ενεργοποίηση στη συγκεκριμένη χώρα.

Το οικόπεδο, που ήδη βρίσκεται στην κατοχή της ρουμανικής θυγατρικής, ενδέχεται να φιλοξενήσει –πέραν του καταστήματος της αλυσίδας- τις αποθήκες, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα αξιοποίησής του από κοινού με άλλο ενδιαφερόμενο εμπορικό συνεργάτη.

Σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό του ομίλου, εντός της προσεχούς τριετίας ο στόχος για Ελλάδα και Κύπρο είναι η αύξηση του αριθμού καταστημάτων στα 50 από 39 που αριθμεί η αλυσίδα σήμερα, εκ των οποίων τα 4 νέα θα δημιουργηθούν στην κυπριακή αγορά.

Μεσοπρόθεσμος στόχος της διοίκησης στο τέλος της δεκαετίας είναι το μερίδιο αγοράς της εταιρίας να φτάσει στο 38% από 33% που υπολογίζεται σήμερα.

Π. Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v