Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SingularLogic: Δυναμικό γύρισμα στην κερδοφορία

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της SingularLogic βελτιώθηκαν κατά 6,5 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2007.

SingularLogic: Δυναμικό γύρισμα στην κερδοφορία
Με ρυθμούς ανάπτυξης που υπερβαίνουν κατά πολύ τους αντίστοιχους της αγοράς πληροφορικής, ο όμιλος SingularLogic ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική θέση του στην ελληνική αγορά λογισμικού και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2007 ο όμιλος.



Συγκεκριμένα:

* Αύξηση 79,4% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών που ανήλθε σε 81,9 εκατ. ευρώ έναντι των 45,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

* Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) δεκαπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 10,05 εκατ. ευρώ έναντι 1,01 εκατ. ευρώ το 2006.

* Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) βελτιώθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών (4,5 εκατ. ευρώ) το 2006.

* Τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας επίσης βελτιώθηκαν κατά 6,5 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Το 2007, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος πέτυχε επίσης την άρση της επιτήρησης της μετοχής και τη μεταφορά της στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης καθώς και τη συμμετοχή της στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Καρακαδάς ανέφερε:

”Το 2007 ο όμιλος SingularLogic έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου να εδραιωθεί ως ο ηγέτης του κλάδου λογισμικού, λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στη ΝΑ. Ευρώπη.

H σημαντική αύξηση των εσόδων σε αυτήν την πρώτη χρονιά μετά την αναδιάρθρωση και συνένωση των εταιριών LogicDIS και Singular αντανακλά την τεχνολογική εξέλιξη και ποιοτική ενίσχυση των εφαρμογών και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνει το σύνολο της αγοράς στη SingularLogic.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2007 μας εμπιστεύτηκαν 48 νέοι μεγάλοι πελάτες του ιδιωτικού τομέα, 5.000 νέοι πελάτες της μικρομεσαίας αγοράς με 8.946 ενεργοποιήσεις εφαρμογών λογισμικού, ενώ παράλληλα συμβασιοποιήθηκαν 20 μεγάλα έργα του Δημοσίου που είναι ήδη σε φάση υλοποίησης.

Η πρωτοφανής βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας αντανακλά τόσο την αυξημένη διείσδυση της SingularLogic στις αγορές όπου δραστηριοποιείται όσο και τη σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητάς της.

Το 2008 ξεκινάμε με συμβασιοποιημένο ανεκτέλεστο αυξημένο κατά 50% σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι, με σημαντική περαιτέρω τεχνολογική ανανέωση των εφαρμογών μας και με την παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

Ήδη από το πρώτο δίμηνο του 2008 πετυχαίνουμε ρυθμούς ανάπτυξης υπερτριπλάσιους της αγοράς πληροφορικής, ενώ τα λειτουργικά μας κέρδη αναπτύσσονται με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί η ισχυρή οικονομική διάρθρωση του ισολογισμού μας με ταμειακά διαθέσιμα 32 εκατ. ευρώ που υπερκαλύπτουν κατά 6 εκατ. ευρώ τον τραπεζικό δανεισμό και που σε συνδυασμό με τη λειτουργική μας κερδοφορία δημιουργούν προϋποθέσεις πέραν της οργανικής ανάπτυξης και για στρατηγικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτόνομα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v