Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mermeren: Στα 82,5 εκατ. την αποτιμά η Παυλίδης

Το τίμημα των 73 εκατ. που δίνει για το 88,4% της Mermeren η Παυλίδης Μάρμαρα αντιστοιχεί σε 12 φορές τα EBITDA του 2016. Δεν διευκρινίζεται από τον αγοραστή αν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς. Το θέμα με τα Ελληνικά Πιστοποιητικά και το ενδεχόμενο ερμηνείας.

Mermeren: Στα 82,5 εκατ. την αποτιμά η Παυλίδης

Στα 82,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε περίπου 12 φορές τα EBITDA της χρήσης 2016, αποτίμησε το 100% της Mermeren η Παυλίδης Μάρμαρα, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινισθεί αν υποχρεούται να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση των μετοχών που αντικρίζουν τα πιστοποιητικά μέσω των οποίων διαπραγματεύεται στο Χ. Α.

Με ανακοίνωση της Mermeren, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίστηκε σήμερα ότι η Παυλίδης Μάρμαρα συμφώνησε να αγοράσει το 88,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Mermeren έναντι καθαρού τιμήματος 73 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά της Παυλίδης αποτιμά το 100% της Mermeren στα 82,5 εκατ. ευρώ, όταν η τελευταία έκλεισε τη χρήση 2016 με πωλήσεις 16,6 εκατ. ευρώ, μικτό περιθώριο κέρδους 45,4%, EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBITDA 40,7%) και καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ.

Μετά τη γνωστοποίηση του τιμήματος, που προβλέπει η υπογραφείσα οριστική συμφωνία μεταξύ της Παυλίδης Μάρμαρα και των Goldman Sachs Asset Management (GSAM) και Deutsche Bank Private Equity (DBPE), το μόνο θέμα να διευκρινισθεί είναι αν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δημόσιας προσφοράς ή όχι.

Το θέμα προκύπτει, επειδή η Mermeren διαπραγματεύεται στο Χ. Α, μέσω ελληνικών πιστοποιητικών. Με δεδομένο δε ότι αποτελεί τη μοναδική εταιρεία αυτής της κατηγορίας δεν υπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχη περίπτωση, κάτι που καθιστά πιθανό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, να απαιτείται ερμηνεία στο πλαίσιο περί δημοσίων προσφορών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v