Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Προχωρημένες συζητήσεις για εξαγορά γαλλικής εταιρείας

Στο στόχαστρο η Login που απευθύνεται σε διαχειριστές διαθεσίμων Τραπεζών και παρέχει χρηματοοικονομικό λογισμικό για ευρεία γκάμα προϊόντων. Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Profile: Προχωρημένες συζητήσεις για εξαγορά γαλλικής εταιρείας

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της γαλλικής Login, η οποία εξειδικεύεται στο treasury management βρίσκεται η ελληνική εταιρεία.

Στην ενημέρωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές η εταιρεία αναφέρει:

«Η εταιρία PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE AEΒΕΠ (Profile Software) ενημερώνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους μετόχους της Γαλλικής εταιρίας Login SA (Login) για την εξαγορά της τελευταίας από την 100% θυγατρική της PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) Limited.

H Login ιδρύθηκε το 1988 και με αιχμή το προϊόν Acumen / AcumenNet, ειδικεύεται σε χρηματοοικονομικό λογισμικό front-office, trading, risk management και middle office που απευθύνεται σε διαχειριστές διαθεσίμων Τραπεζών (Bank Treasury Departments), για μία πολύ ευρεία γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Forex operations, χρηματιστηριακά και εξωχρηματιστηριακά (OTC) παράγωγα προϊόντα και προϊόντα Κεφαλαιαγοράς, ενώ περιλαμβάνει και λειτουργίες back-office.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών».

Την κίνηση είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Profile. «Ψάχνουμε σε αναπτυγμένες αγορές και κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, επιδιώκοντας μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του λογισμικού, διαθέτοντας συμπληρωματικά προϊόντα με τα δικά μας και χαρτοφυλάκιο καλών πελατών. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, αλλά παράλληλα θα προκύψουν και συνέργειες μέσα από τη διαδικασία του cross selling. Έχουμε απευθυνθεί σε εταιρεία συμβούλων και θέλουμε να ελπίζουμε πως φέτος οι προσπάθειές μας θα καρποφορήσουν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαρ. Στασινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v