Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι προσφορές για το King George

Λήγει σήμερα η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών που έχει ορίσει η ιδιοκτήτρια Eurobank για την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου της Πλατείας Συντάγματος. Με πλεονέκτημα η Λάμψα.

Σήμερα οι προσφορές για το King George

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το ξενοδοχείο King George της Πλατείας Συντάγματος, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης που εκκίνησε η ιδιοκτήτρια Eurobank.

Προηγήθηκε μια πρώτη φάση διερεύνησης ενδιαφέροντος από την τράπεζα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τράπεζα, καταγράφηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και ακολούθως δόθηκε στους ενδιαφερόμενους χρονικό περιθώριο ενός μήνα, προκειμένου να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές.

Επισημαίνεται πως στη φάση κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών δεν μετέχει η εταιρεία Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει μισθώσει από τα τέλη του 2012 το King George για περίοδο 20 ετών, με ετήσιο μίσθωμα 700.000 ευρώ.

Η Λάμψα, ωστόσο, διατηρεί το πλεονέκτημα για την εξαγορά του King George καθώς στην 20ετή συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου από την ιδιοκτήτρια Eurobank περιλαμβάνεται όρος σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.

Όπως έχει διευκρινίσει στο Euro2day.gr ο Αναστάσιος Χωμενίδης, δ/νων σύμβουλος της Λάμψα, «εμείς διατηρούμε δικαίωμα τελικής άρνησης (right of last refusal). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που δρομολόγησε η Eurobank, θα μας γνωστοποιηθεί το υψηλότερο τίμημα που προσφέρθηκε. Η Λάμψα διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει το ισόποσο της υψηλότερης προσφοράς (right to match) και να αποκτήσει το ξενοδοχείο, ή να μην προσφέρει το συγκεκριμένο τίμημα και να αποχωρήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v