Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το King George

Υποβλήθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους και η Eurobank θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες τους σχετικούς φακέλους. Ο ρόλος της Λάμψα στη διαδικασία.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το King George

Μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν, χθες, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την εξαγορά του πολυτελούς ξενοδοχείου King George. Τη διαδικασία έχει εκκινήσει η Eurobank, η οποία τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει τους φακέλους.

Επισημαίνεται πως στη φάση κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών δεν μετέχει η εταιρεία Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει μισθώσει από τα τέλη του 2012 το King George για περίοδο 20 ετών, με ετήσιο μίσθωμα 700.000 ευρώ.

Η Λάμψα, ωστόσο, διατηρεί το πλεονέκτημα για την εξαγορά του King George καθώς στην 20ετή συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου από την ιδιοκτήτρια Eurobank περιλαμβάνεται όρος, σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης, σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.

Όπως έχει διευκρινίσει στο Euro2day.gr ο Αναστάσιος Χωμενίδης, δ/νων σύμβουλος της Λάμψα, «εμείς διατηρούμε δικαίωμα τελικής άρνησης (right of last refusal). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που δρομολόγησε η Eurobank, θα μας γνωστοποιηθεί το υψηλότερο τίμημα που προσφέρθηκε. Η Λάμψα διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει το ισόποσο της υψηλότερης προσφοράς (right to match) και να αποκτήσει το ξενοδοχείο, ή να μην προσφέρει το συγκεκριμένο τίμημα και να αποχωρήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v