Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο η Froneri Hellas

Διακόπτει τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας λόγω ζημιών η θυγατρική των Nestle και R&R. Πρόγραμμα συναινετικών αποχωρήσεων για 102 εργαζόμενους. Η ανακοίνωση.

Κλείνει το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο η Froneri Hellas

Τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής παγωτών στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, κοινοπραξία της Nestle και της R&R στον κλάδο.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, «η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη FRONERI HELLAS. Σταθερός στρατηγικός στόχος της Εταιρίας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει τον στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η Εταιρία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή, ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή, η Εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει:

• στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
• στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς
• στη βέλτιστη οργάνωσή της, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει τη λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η Εταιρία, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων.

Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά για όσους το επιθυμούν.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, η τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς, θα γίνεται από άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, επισημαίνουν ότι θα είναι σημαντικά ανώτερες από αυτές που ορίζει ο νόμος.

Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2,5 φορές τα νόμιμα. Όλα τα ποσά έχουν ευνοϊκή φορολογία, δεν έχουν άλλες κρατήσεις και καταβάλλονται εφάπαξ.

Αναφορικά με τις ζημίες Froneri Hellas αυτές διαμορφώθηκαν στα σχεδόν 9 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2016 παρότι η εταιρεία είχε μόλις τρεις μήνες λειτουργίας. Η ζημιογόνος δραστηριότητα της εταιρείας, συνεχίστηκε και το 2017.

Σημειώνεται ότι η Froneri σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί κοινοπραξία του ομίλου Nestle και της βρετανικής R&R, η οποία συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Οι δύο παραπάνω εταιρείες συμμετέχουν στην κοινοπραξία με ποσοστό 50% έκαστη. Στη Froneri μεταφέρθηκαν οι δραστηριότητες παγωτού των δύο εταίρων στις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Νότιας Αφρικής και των Φιλιππίνων. Η Froneri Hellas δεν είναι θυγατρική της Nestle Hellas. Το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο είχε εξαγοραστεί το 2006 από τη Nestle, όταν αυτή είχε εξαγοράσει τη Δέλτα Παγωτού.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v