Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλε Κέδρος: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα εντός κι εκτός Ελλάδας

Η ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Ευμορφίδη υλοποιεί νέα επένδυση για τη δημιουργία μπουτίκ ξενοδοχείου στο Κολωνάκι. Αθροιστικές επενδύσεις 28 εκατ. ευρώ για ακίνητα σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία.

Μπλε Κέδρος: Νέες επενδύσεις σε ακίνητα εντός κι εκτός Ελλάδας

Δεν έχει περάσει καν χρόνος από την ίδρυση της εταιρίας Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, όπως ονομάζεται η εταιρία της οικογένειας Ευμορφίδη -η οποία ίδρυσε και ελέγχει κατά 50% την αλυσίδα Cocomat- και εκτός από τη σχετική έγκριση που έχει λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο σε βάθος χρόνου, έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ελέγχει και να δρομολογεί νέες επενδύσεις.

Η Μπλε Κέδρος -ούσα μια σαφώς προσανατολισμένη στον τομέα του τουρισμού εταιρία ανάπτυξης ακινήτων- προχωρά στη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι. Έχει ήδη αποκτήσει δύο ακίνητα -επί της Ηροδότου και επί της Υψηλάντου, ένα εκ των οποίων διατηρητέο-, με σκοπό τη συνένωσή τους, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένα μπουτίκ ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την κ. Μ. Στάμου, υπεύθυνη για το χαρτοφυλάκιο και την ανάπτυξη των ακινήτων της Μπλε Κέδρος, η όλη επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2018, καθώς αυτή βρίσκεται ήδη σε φάση αδειοδότησης.

Παράλληλα, η εταιρία τρέχει ήδη από τον Απρίλιο του 2017 την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 10 εκατ. με ορίζοντα ολοκλήρωσης επίσης στα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 90 δωμάτια με τις προδιαγραφές μιας μονάδας 5 αστέρων. Πέραν των δύο παραπάνω υπό εξέλιξη επενδύσεων, η Μπλε Κέδρος πρόκειται να προσαρτήσει έως το τέλος του 2017 στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη δύο ξενοδοχεία, που ήδη λειτουργούν υπό την επωνυμία Cocomat.

Πρόκειται για το «Coco-Mat Hotel Nafsika», που βρίσκεται στην Κηφισιά, και το δεύτερο ξενοδοχείο, αυτό στο Κολωνάκι, επί της Πατριάρχου Ιωακείμ. Τα εν λόγω ακίνητα -συνολικής αξίας 16 εκατ.- έρχονται να προστεθούν στο υπάρχουν χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 35 εκατ. και αφορά σε 25 ακίνητα, κυρίως καταστήματα του δικτύου λιανικής της Cocomat.

Οι επενδύσεις των αδελφών Ευμορφίδη ωστόσο δεν σταματούν στα παραπάνω, καθώς ήδη έχει σχεδιαστεί περαιτέρω πλάνο επέκτασης. Σύμφωνα με την κ. Στάμου προβλέπονται αθροιστικές επενδύσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ, όπου πέρα των νέων ξενοδοχείων σε Ακρόπολη και Κολωνάκι, προβλέπονται κινήσεις σε νέες γεωγραφικές περιοχές. Έτσι, ήδη έχει προγραμματιστεί νέα επένδυση σε ένα ακόμη ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά, αλλά και η απόκτηση εμπορικών καταστημάτων.

Ειδικότερα, η Μπλε Κέδρος μέσα στο 2018 αναμένεται να αποκτήσει 2 καταστήματα στην Ισπανία, 3 καταστήματα στην Ολλανδία και ένα logistics center στο Βέλγιο. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, καθώς η εταιρία δεν διαθέτει δανεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v