Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Επιστροφή σε θετικά αποτελέσματα το 2017

Στα 386.000 ευρώ τα EBITDA το 2017. Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού και η αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας μεταξύ των προτεραιοτήτων για φέτος.

Ακρίτας: Επιστροφή σε θετικά αποτελέσματα το 2017

Αύξηση 18% κατέγραψε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ακρίτας το 2017 και διαμορφώθηκε στα 30,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται τόσο στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας στην εγχώρια αγορά, όσο και στην έντονη εξωστρεφή της δραστηριότητα σε υφιστάμενες αλλά και νέες αγορές του εξωτερικού.  

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, το EBITDA (προσαρμοσμένο για την μη ενσωμάτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων) ανήλθε σε 386 χιλ. ευρώ έναντι -174 χιλ. ευρώ το 2016.  

Όπως σημειώνει στην σχετική της ανακοίνωση η Ακρίτας, οι προσπάθειες του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποδεικνύονται αποτελεσματικές οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 50% τα τελευταία 2 έτη (2017-2015). Ο Όμιλος επιδιώκει συστηματικά να εδραιώσει την θέση του σε νέες αγορές πού άνοιξε τα 2 τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Μέσω των κατάλληλων δικτύων συνεργασιών προσαρμόζει την εμπορική του στρατηγική στις τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως ενισχύοντας κατάλληλα την γκάμα προϊόντων του μέσω επενδύσεων σε καινούριες επιφάνειες, προσθήκης νέας σειράς luxury προϊόντων για συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, καθώς και παροχής εξατομικευμένων προϊόντων.  

Η Διοίκηση του Ομίλου θέτει ως άμεσες προτεραιότητες για το 2018:
 - Την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού που αναμένεται το Α εξάμηνου του 2018.
 - Τη βελτιστοποίηση του προϊοντικού μείγματος με περεταίρω ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία.
 - Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας με την εισαγωγή 4ης βάρδιας στη λειτουργία του εργοστασίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v